Лукашенку збираються "делікатно повідомити": Білорусь позбавили права на проведення чемпіонату світу з хокею у 2021 році

Міжнародна федерація хокею (IIHF) прийняла рішення про перенесення матчів чемпіонату світу 2021 року з Мінська в іншу столицю, в зв'язку з політичною ситуацією в Білорусі. "У нас є дві або три альтернативи", - заявив швейцарському виданню "Watson" глава міжнародної федерації хокею Рене Фазель. Як повідомляється в матеріалі, офіційно чемпіонат світу в Білорусі поки що не скасували, однак "пошук альтернатив йде повним ходом", інформують Патріоти України.

За словами Фазеля, найкращі можливості для проведення чемпіонату мають латвійська Рига, чеська Прага, а також словацька Братислава, проте все залежить від того, яка складеться ситуація з карантинними обмеженнями.

Рига, найвірогідніший кандидат на перенесення, може взяти на себе весь чемпіонат світу, але тільки в тому випадку, якщо єдину відповідну для цього в країні арену на 10 000 місць можна буде заповнити на 100%. За словами глави Міжнародної федерації, розмір арени є вирішальним фактором.

"Якщо ж буде допущена лише обмежена кількість глядачів, тоді нам знадобиться велика арена", - зазначив Фазель. Однак якщо наприклад, через офіційний наказ буде дозволено використовувати тільки половину місць, то будуть потрібні два стадіони.

В даний час глава IIHF хворіє коронавірусом, але за його ж словами, дочекавшись негативного тесту на Сovid-19, він полетить до Мінська і відвідає Олександра Лукашенка, щоб обговорити з ним ситуацію, що склалася і "як можна більш делікатно" повідомити про скасування чемпіонату. В організації таке зобов'язання назвали "питанням порядності".

Зазначимо, що спочатку місце проведення змагань в IIHF вибирали між Мінськом і Ригою. Як зазначає видання, це відбувалося задовго до подій кінця літа 2020: "Навіть якщо Олександр Лукашенко піде у відставку, ніяка політична адекватність в Білорусі не буде гарантована, не можна виключати навіть російського вторгнення".

Хоча вибори все одно нелегітимні: США визнають Путіна "президентом" РФ

понеділок, 6 травень 2024, 22:15

Сполучені Штати не будуть направляти представника на так звану «інавгурацію» російського диктатора Володимира Путіна, яка відбудеться 7 травня. Про це на брифінгу повідомив речник Державного департаменту США Метью Міллер, передають Патріоти України. Зо...

Сі Цзіньпін дав гучну обіцянку Макрону щодо війни в Україні

понеділок, 6 травень 2024, 22:01

Керівник Китаю взяв на себе зобов'язання утриматися від продажу Росії будь-якої зброї і буде суворо контролювати експорт товарів подвійного призначення. Про це заявив президент Франції Еммануель Макрон, повідомляють Патріоти України з посиланням на Le ...