"Лупити по $200 з кожного водія за поновлення прав під час війни - це таки занадто цинічно, м’яко кажучи. Хоча і неймовірно дохідно", - Голобуцький

"В мережі з’явились відеосвідчення корупційних маніпуляцій в сервісних центрах МВС: зумисне бронювання співробітниками всіх талончиків електронної черги, щоб водії змушені були купувати можливість потрапити на прийом. Пишуть, що найпопулярніша через війну послуга – відновлення водійських прав (під обстрілами і під час евакуації люди думають все ж про збереження життів, а не цілком відновних папірців) – тепер тягне на цілих $200. Так, тільки за можливість зайти і «просто надати паспорт і ідентифікаційний, щоб без жодних перешкод відновити документ», - пише політтехнолог Олексій Голобуцький на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"$200 для біженця без роботи й доходів, для евакуйованого з однією валізою на всю родину, для того ж тероборонівця, що вчергове вирвався з бою, втративши все, крім зброї – це дуже вагома сума. Зараз взагалі в усіх, крім чиновників (і бійців, дякувати донаціям наших союзників) з доходами сутужно. Але тотальна корупційна машина прекрасно відновила оберти – якщо взагалі колись їх зупиняла чи бодай зменшувала.
Відповідальний за цю систему - Керівник Головного сервісного центру МВС Євген Мойсеєнко. За даними ЗМІ від осені 2021 – людина Євгена Єніна, котру і призначили саме для того, щоб підім’яти всі ці схеми хабарів за права, довідки, реєстрації тощо.
Ще тоді призначення Мойсеєнка викликало малоприємні питання саме в корупційному контексті. Експерти зауважили, що задекларовані активи більш як в 10 разів перевищують офіційні доходи Мойсеєнка.
А на той момент Мойсеєнко вже був держчиновником – до отримання посади керівника Головного сервісного центру МВС Євген Мойсеєнко працював у Міністерстві цифрової трансформації України та обіймав посаду Головного спеціалісту експертної групи аналітичного та експертного забезпечення директорату електронних реєстрів.

Отже, якщо зважати на розбіжність доходів і активів, досвід «ефективної роботи» на державній посаді Мойсеєнко таки отримав, логічно ж? І тоді це пояснює відсутність жодних претензій в Мойсеєнка вже на посаді керівника ГСЦ МВС, зокрема, до якості і вартості водійських прав – його все цілком влаштовувало – незважаючи на корупційний скандал і навіть відкриті провадження НАБУ за ст.364 («Зловживання владою») і ст.209 («Відмивання грошей») (+300% до ціни витратних матеріалів, закуповуваних у цілком конкретних фірм, не могли не викликати підозри, як і 2,5 млрд(!), виплачених саме цим конкретним фірмам.

Наявність корупційних схем (зафіксована НАБУ) передбачає при зміні керівництва тільки два варіанти: або новий начальник з гуркотом руйнує брудний спадок – або тихо вбудовується в давно налагоджені схеми, заявляючи, що особливих претензій до роботи довіреної структури не має, буде хіба покращувати. Здогадайтесь, за яким варіантом пішов Євген Мойсеєнко.
Хоча лупити по $200 з кожного водія за поновлення прав під час війни – це таки трохи занадто цинічно, м’яко кажучи. Хоча і неймовірно дохідно: послугою скористались близько 10 000 водіїв – це близько $2 000 000 за 140 днів війни...".

"Це серце України, і ми знаємо...": ЗСУ готують нові бригади, частину з них розгорнуть для захисту Києва, - Павлюк

п’ятниця, 10 травень 2024, 16:56

Сухопутні війська готують нові бригади для підготовки до наступу росіян. Частину з них розгорнуть для захисту Києва, заявив командувач Сухопутних військ Олександр Павлюк в інтерв'ю The Economist. Як йдеться у матеріалі, одне з найневідкладніших завдан...

Ефект відчутний: Розвідка Британії розповіла, як втрати РФ у війні проти України вплинули на парад 9 травня

п’ятниця, 10 травень 2024, 16:26

Розвідка Великої Британії проаналізувала вплив, який на парад 9 травня у Москві мали втрати російської армії у війні проти України. Про це йдеться в розвідувальному огляді британського Міноборони за 10 травня. Відомство зазначає, що паради до російсько...