Лузеру передвиборчих перегонів: Конгрес США відповів Трампу на запит щодо переносу виборів президента США

Лідер сенатської більшості республіканець Мітч Макконнелл зазначив, що дата виборів "викарбувана на камені".

Ні республіканці, ні демократи в конгресі США не підтримують ідею перенесення президентських виборів і наполягають на їх проведенні в листопаді, як і планувалося. Такої думки, зокрема, дотримуються високопоставлені однопартійці президента США Дональда Трампа, передають Патріоти України.

Лідер сенатської більшості республіканець Мітч Макконнелл зазначив, що дата виборів "викарбувана на камені". Лідер республіканської меншості в палаті представників Кевін Маккарті також заявив, що вибори повинні відбутися 3 листопада, як і планувалося.

Спікер палати представників США Ненсі Пелосі у відповідь на "твіт" Трампа з пропозицією про перенесення опублікувала витяг з Конституції, в якій йдеться про те, що право змінювати час виборів є тільки у конгресу.

Відома досить радикальними лівими поглядами сенатор-демократ Камала Харріс припустила, що "Дональд Трамп наляканий - він знає, що програє Джо Байдену". "Побачимося біля виборчої урни 3 листопада, президенте Трамп", - сказала Харріс.

Сенатор від Демократичної партії США Том Юдалл зазначив, що у президента "немає жодних можливостей "перенести вибори".

Член палати представників демократ Рік Ларсен назвав цю заяву Трампа "черговою спробою відвернути увагу від невмілого врегулювання ситуації з пандемією і ігнорування розвідданих про винагороду Росією руху "Талібан".

Раніше в четвер Трамп висловив припущення, що, можливо, було б краще відкласти президентські вибори в листопаді 2020 року в країні з метою не вдаватися до голосування поштою в зв'язку з загрозою коронавірусу.

"При загальному голосуванні поштою (не голосування за відкріпним посвідченням, що є добре) в 2020 році будуть найбільш неточні і шахрайські вибори в історії. Це буде величезне безчестя для США. (Може - ІФ) відкласти вибори доти, поки люди не зможуть голосувати як слід, спокійно і безпечно?" - написав він у Twitter.

Джерело: Укрінформ

Воєнні злочини тривають: У Криму росіяни влаштували облаву та мобілізували мусульман під час Ураза-байрам

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:30

Російські терористи у тимчасово окупованому Криму мобілізували місцевих мусульман під час Ураза-байрам. Про це у Telegram-каналі пише рух спротиву "Атеш", передають Патріоти України. За інформацією партизан, росіяни провели масову облаву на місцеве на...

"У Кремлі зараз траур": Росія не здатна виготовляти нові Ту-22М3, - ГУР Міноборони

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:02

Для Росії виготовлення нових бомбардувальників Ту-22М3 на сьогодні є фактично неможливим. Про це представник ГУР МО Андрій Юсов сказав у ефірі телемарафону, передають Патріоти України. За його словами, в ГУР є інформація про ситуацію з такими бортами у...