"Ликвидировали последнего амира и украинцев": Росіяни провели в Чечні "антитерористичну операцію"

У середу, 20 січня, російські силовики провели в Чечні так звану «антитерористичну операцію», внаслідок якої вбили «останнього аміра Чечні» Аслана Бютукаєва і п'ятьох осіб, що входили в його групу, інформують Патріоти України.

Як повідомив ТАСС, посилаючись на Інформаційний центр Національного антитерористичного комітету, серед убитих членів групи Бютукаєва нібито були українці. Там зазначили, що за членами групи Бютукаєва полювали ще з минулого року.

«В ході спецоперацій (за весь період – ред.) були нейтралізовані 16 членів банди Бютукаєва, серед яких знаходилися бойовики, які прибули з України", - зазначили в НАК.

Незабаром, як повідомив Дмитро Пєсков, президент Росії Володимир Путін в ході телефонної розмови привітав главу Чечні Рамзана Кадирова з ліквідацією Аслана Бютукаєва. "Мова йде про так званого останнього аміра Чечні, якого вже довго розшукують», - сказав Пєсков.

"РИА Новости" опублікували відео вбивства Бютукаєва і його групи. На кадрах видно російських силовиків і тіла загиблих. Також видно, як Кадиров підбігає до пораненого силовика, щоб перевірити його стан. Він передає бійцям привітання президента Росії. У МЗС України поки ніяк не прокоментували вбивство українців у Чечні.

Новим командувачем ОК "Південь" став випускник Військового коледжу армії США: Що про нього відомо

вівторок, 16 квітень 2024, 20:42

Командувач Сухопутних військ Збройних сил України генерал-лейтенант Олександр Павлюк відрекомендував особовому складу оперативного командування "Південь" ЗСУ нового командира – бригадного генерала Геннадія Шаповалова. Про це пресслужба ОК "Південь" пов...

Ті, що нібито хочуть "захищати Україну": Франція запросить росіян на річницю висадження союзників у Нормандії

вівторок, 16 квітень 2024, 20:03

Влада Франції запросить представників країни-агресора Росії на церемонію 80-річчя висадження союзників антифашистської коаліції в Нормандії під час Другої світової війни. Про це 16 квітня з посиланням на джерела повідомила радіостанція Europe 1, переда...