"Лишил жизни десятки тысяч": Через пам'ятник Шухевичу в Україні розгорівся скандал

Надзвичайні і Повноважні Посли Ізраїлю і Польщі в Україні Джоел Ліон і Бартош Ціхоцкі звернулися з відкритим листом до мера міста Івано-Франківська Руслана Марцінківа, в якому висловили свій протест проти відкриття в місті пам'ятника командиру Української повстанської армії Роману Шухевичу, повідомляють Патріоти України.

Посли виступають проти рішення міської влади Івано-Франківська, оскільки не вважають Шухевича героєм. На думку дипломатів, Роман Шухевич не був "видатною особистістю", як про це було сказано на церемонії відкриття пам'ятника.

"Посол Держави Ізраїль та посол Республіки Польща в протесті написали лист, в якому виступають проти рішення міської влади Івано-Франківська та нагадують дітям Івано-Франківська, їх батькам, бабусям і дідусям про те, що Роман Шухевич був особисто відповідальним за позбавлення життя десятків тисяч їм подібних - кулями, вогнем, насильством, тортурами та іншими звіриними методами - тільки тому, що вони молилися Богу польською мовою або на івриті", - сказали в Посольствах.

Посли також нагадали про те, що "люди, які вижили після масових вбивств", досі живуть в Україні, Польщі та Ізраїлі, "і багато хто з них були врятовані їх героїчними український сусідами". Дипломати закликали учнів шкіл Івано-Франківська глибше вивчати історію своєї країни, зокрема, "відкривати правдиву історію польсько-єврейсько-української спадщини".

Джерело: Обозреватель

На концерті Кобзона місячний рекорд та масована утилізація артилерії ворога: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 27 квітня

субота, 27 квітень 2024, 8:05

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 27.04.24 орієнтовно склали:

Масований наліт ударних БПЛА на Кубань: Атаковано два НПЗ, бітумний завод і військовий аеродром (відео)

субота, 27 квітень 2024, 7:59

У ніч на суботу за повідомленням російських джерел БПЛА атакували два нафтопереробні заводи, бітумний завод, військовий аеродром на Кубані та ряд інших об'єктів. . За повідомленням губернатора Краснодарського краю РФ Веніаміна Кондратьєва, було придуш...