Литовські прикордонники позбудуться морально застарілих автоматів Калашникова

На зміну прийдуть німецькі штурмові гвинтівки, котрі чудово себе зарекомендували, в т.ч. в армії Литовської республіки

Литовські прикордонники позбудуться автоматів Калашникова виготовлених у період з 1957 по 1992 роки, повідомляють Патріоти України з посиланням на LRT. Анонсувала заміну міністр внутрішніх справ Литви Агне Білотайте.

Перехід на новий тип автоматичної зброї працівниками Державної прикордонної служби після вирішення правових та технічних аспектів.

Основний автомат литовської армії це німецькі штурмові гвинтівки G36 (Gewehr 36) виробництва компанії Heckler & Koch.

Литовські прикордонники позбудуться автоматів Калашникова. Автомати G36 у литовського військового Фото з відкритих джерел

Угоду про придбання підписали у 2007 році, з першими поставками у 2009 році. У 2016 році Міністерство оборони Литви замовило додаткову партію німецьких автоматів .

Першими автоматами у Збройних силах Литви також були автомати Калашникова отриманих від Німеччини.

Потім на озброєння надходили гвинтівки M14 від Сполучених Штатів за програмою військової допомоги, їх кількість називається у 40 тисяч.

Після заміни, автомати Калашникова виводились з експлуатації та передавались на зберігання, певна кількість продовжує використовуватися прикордонною службою.

З початком російської агресії проти України у 2014 році, Литва передавала автомати та боєприпаси до них нашій країні.

В одній з таких передач Україні передали понад 7 тисяч автоматів Калашникова, майже 2 мільйони патронів, більше 80 кулеметів, кілька мінометів, протитанкову зброю й іншу військову техніку.

"Головна помилка Зеленського, те що він залишив демократію", - "слуга народу" Богуцька вимагає закрити українцям рота

п’ятниця, 26 квітень 2024, 2:35

"Знаєте, про що я насправді шкодую? Про те, що з прийняттям Воєнного стану не було введено воєнну цензуру. Володимир Зеленський (чи справді, чи з подачі європейських партнерів) залишив демократію під час війни. Це була помилка!!!" - написала Богуцька. ...

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...