Литва може запустити розпад Росії, - Олександр Невзоров

Розпад Російської Федерації запустить Литва, як колись розвалила СРСР. Таку думку висловив російський журналіст-опозиціонер Олександр Невзоров у своєму Telegram-каналі, передають Патріоти України.

Зокрема, він вважає, що Литва стане рушійним важелем у розвалі Росії у відповідь на прямі погрози Кремля. Так журналіст прокоментував виклик тимчасово повіреної у справах Литви в МЗС РФ у зв'язку з необхідністю відновлення вантажного транзиту до Калінінградської області через що у Путіна погрожують "захищати свої національні інтереси". На що глава литовського МЗС Габріелюс Ландсбергіс заявив, що заборона на транзит продукції зі сталі і чорних металів між основною територією Росією і Калінінградською областю РФ через Литву - це не рішення Литви, а санкції Євросоюзу щодо Росії.

"Як все дивно, точнісінько повторюється. Колись саме "литовська іскра" запалила гніт до бомби, яка і рознесла СРСР. Слід зазначити, що тоді Литва примудрилася здолати ще живу і дуже потужну імперію. Мабуть, і Росія розвалиться теж, і знову через "литовські події". Все пішло на друге коло", – написав Невзоров.

Нагадаємо, у 90-х роках минулого століття прихильники незалежності Литви перемогли на парламентських виборах і на першому ж засіданні, 11 березня 1990 року оголосили про вихід республіки зі складу СРСР. У відповідь Москва влаштувала економічну блокаду країни і військовими діями спробувала придушити рух за незалежність у Литві. Це обернулося масовими сутичками у Вільнюсі, під час яких загинуло п'ятнадцять людей, а сотні зазнали поранень. Проте ці дії Кремля лише прискорили "парад суверенітетів" в інших республіках, у тому числі в Україні, що і розпочало розвал самого СРСР.

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...