Литва підписала угоду на закупівлю польських дронів-камікадзе Warmate для України

Баражуючий боєприпас WARMATE 3.0. Фото: WB Electronics

Міністерство оборони Литви уклало контракт з польською компанією WB Group на закупівлю дронів-камікадзе Warmate, повідомляють Патріоти України з посиланням на Delfi.

Йдеться про закупівлю двох комплексів та 37 дронів-камікадзе Warmate. Їх придбають за кошти ініціативи Legion of Boom.

Цей збір улітку організував засновник телеканалу Laisves TV Андрюс Тапінас. На баражуючі снаряди Warmate витратять 1 млн євро, всього вдалося зібрати 2 млн євро.

Баражуючий боєприпас WARMATE 3.0. Фото: WB Electronics

Спочатку коштів вистачало на 25 дронів-камікадзе, потім вдалося домовитися про ще 2, а 10 безпілотників подарує WB Group.

Нагадаємо, посол України у Литві Петро Бешта повідомив, що польські дрони будуть поставлені в Україну у жовтні-листопаді.

Warmate – баражуючий боєприпас розробки WB Electronics, який був вперше представлений у 2014-му році. Виробник вважає боєприпас хорошою альтернативою керованим протитанковим ракетам.

Дрон-камікадзе дозволяє знищувати техніку противника на більшій відстані та спрощує процес виявлення та враження цілі у порівнянні з ПТРК.

Баражуючий боєприпас WARMATE Фото: WB Electronics

Ударна повітряна система у версії 3.0 має покращені параметри. Вони включають, серед іншого, збільшення дальності радіозв’язку та робочого діапазону.

Нова версія оснащена двигуном зі зниженою шумністю. Система має можливість автоматично складати лопаті пропелера в кінцевій фазі атаки.

Загрожує 20 років в'язниці: ФСБ затримала українця на кордоні з Грузією, - росЗМІ

субота, 20 квітень 2024, 16:52

У Північній Осетії затримали громадянина України за підозрою в передачі українським спецслужбам інформації про розташування російських військових. Про це повідомляє місцеве видання "15-регіон" з посиланням на пресслужбу прикордонного управління ФСБ Рос...

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...