Литва планує в оригінальний спосіб нагадати про Україну під час саміту НАТО

У Вільнюсі до саміту НАТО, що відбудеться у липні, вивісять 33 тисячі прапорів України. Про це заявив мер столиці Литви Валдас Бенкунскас. Про це пише видання Delfi, передають Патріоти України.

11-12 липня у Вільнюсі відбудеться саміт НАТО, з'їдуться лідери Альянсу, тисячі журналістів з усіх країн світу. Столична міськрада схвалила резолюцію про участь в ініціативі «Піднімаю прапор за Україну в НАТО», яку організують громадські організації «Сильні разом» та Blue/Yellow.

«Дуже сподіваємося на те, що вся Вільнюс – самоврядування, комерційні структури, жителі – того тижня, коли ми проходитиме саміт НАТО, вивісять не лише жовто-зелено-червоний литовський триколор, а й прапори України», – сказав він. Бенкунскас припустив, що цих прапорів буде щонайменше 33 тисячі у місті. На думку мера, у такий спосіб країна продемонструє її мету, а саме підтримку України у якості 33-м члена Північноатлантичного альянсу.

"Бої тривають": Сирський розповів про ситуацію на Харківському напрямку

неділя, 12 травень 2024, 13:43

У Харківській області тривають бої у прикордонних районах вздовж державного кордону з країною-агресором Росією. Обстановка складна, проте Сили оборони України роблять все, аби утримати оборонні рубежі та позиції. Про це повідомив головнокомандувач ЗСУ ...

"Схоже, що багатоповерхівку в Бєлгороді підірвали": В РНБО заявили про провокацію Росії

неділя, 12 травень 2024, 13:28

Керівник Центру протидії дезінформації Ради національної безпеки і оборони України офіцер Сил оборони лейтенант Андрій Коваленко прокоментував обрушення багатоповерхівки у Бєлгороді Російської Федерації, передають Патріоти України. "Будинок у Бєлгороді...