Литва продовжила тимчасовий захист українських біженців ще на рік: Що це означає

Уряд Литви ухвалив рішення продовжити тимчасовий захист для українських військових біженців ще на один рік. Тепер посвідки на проживання, які діяли до 4 березня 2025 року, будуть продовжені до 4 березня 2026 року, передають Патріоти України.

Це рішення спрямоване на зниження адміністративного навантаження на громадян і співробітників Департаменту міграції, а також на спрощення процесу заміни посвідок на проживання після закінчення поточного терміну тимчасового захисту, зазначається в повідомленні Міністерства внутрішніх справ.

Згідно з проектом постанови, Департамент міграції щодня отримує близько 30-40 нових заяв на отримання дозволу на тимчасове проживання в Литві. Станом на кінець липня, тимчасовий захист отримали близько 44 тисяч осіб.

Тимчасовий захист для українців

Механізм тимчасового захисту було запроваджено на рівні ЄС 4 березня 2022 року, невдовзі після початку російського вторгнення в Україну. Він надає переміщеним особам колективний захист, включно з правом на проживання, роботу, житло, медичну допомогу та освіту для дітей.

Знімає відповідальність: Путін закликав не звинувачувати його у прориві на Курщині, це проблеми силовиків, - Politico

п’ятниця, 23 серпень 2024, 18:10

Російський диктатор Володимир Путін поклав відповідальність за прорив кордону на "силові структури". Про це пише Politico, передають Патріоти України. . "Президент Володимир Путін звернувся до російського регіону, де Україна захопила понад 1000 квадра...

Готові дати відсіч: Фінляндія розмістить 4-5 тисяч військових НАТО біля кордону з Росією

п’ятниця, 23 серпень 2024, 17:29

Влада Фінляндії вирішила розмістити біля кордону з Росією бронетанкову бригаду НАТО чисельністю 4-5 тисяч осіб для стримування зовнішніх загроз, передають Патріоти України з посиланням на фінське видання Iltalehti. Як повідомляє видання, Сили оборони ...