Литва продовжить тимчасовий захист для українців ще на рік: Що це означає

Литва планує продовжити тимчасовий дозвіл на проживання для біженців з України до 2026 року, передають Патріоти України.

Згідно з проєктом литовського Міністерства внутрішніх справ, термін тимчасового захисту буде продовжено до 4 березня 2026 року. Наразі цей статус діє до березня 2025 року.

За даними Департаменту міграції, щодня реєструється від 30 до 40 нових заяв на отримання посвідок на тимчасове проживання. Нині понад 44 300 осіб мають дійсні дозволи на проживання в Литві за схемою тимчасового захисту.

Міністерка внутрішніх справ Агне Білотайте зазначила, що продовження терміну зменшить адміністративне навантаження на українців і співробітників Департаменту міграції, а також полегшить управління потоком заяв перед березнем 2025 року.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...