Литва в рази посилить військову підтримку України

Литва збільшить кількість інструкторів в Україні

За рішенням литовської Ради оборони очікується, що найвідданіша союзниця України значно збільшить кількість військових інструкторів у рамках своєї навчально-тренувальної місії, а також матеріальне та гуманітарне забезпечення ЗСУ, зазначають Патріоти України.

Нагадаємо, військові інструктори Литви допомагають у підготовці українських військ з серпня 2015 року. У 2017 цього року в Україні була створена військова навчальна місія зі штатом у 40 інструкторів.

Литва була першою країною, яка надала ЗСУ летальну зброю – кілька партій радянських патронів загальною чисельністю більше мільйона штук, автоматів, мінометів та різноманітної амуніції, а незабаром очікується передача Україні легкого штурмовика L-39ZA.

Наприкінці минулого року міністр національної оборони Литви Арвідас Анушаускас заявив, що Литва готова передати Україні нову партію летальної зброї. Про готовність Литви передати Україні летальну зброю Анушаускас розповів на спільній пресконференції з міністром оборони Німеччини Крістіне Ламбрехт.

Aero L-39C Albatros ПС Литви. Фото: Nuotr. A. Golz

У вересні було повідомлено, що Литва планує передати спорядження для Збройних сил України у вигляді бронежилетів та балістичних поясів вартістю понад 677 тисяч євро.

8 грудня Литва передала Україні першу частину військової допомоги – бронежилети та балістичні пояси.

У грудні 2021 року Україна має отримати антидронові рушниці литовського виробництва для боротьби з безпілотними літальними апаратами.

Після окупації Криму і початку війни на Донбасі Литва в три рази збільшила фінансування своїх збройних сил, змінилася і оцінка російської військової загрози.


У окупантів проблеми: Російська перевага у війні проти України зменшується, - FT

субота, 27 квітень 2024, 4:15

Завдяки американській допомозі Україна може виявити недоліки, притаманні армії РФ, яка намагається знищити Україну за допомогою неякісних боєприпасів і великої, але погано навченої армії. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. «Допом...

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...