Литва заявила про погрози Тихановській і зажадала перевиборів у Білорусі

Литва зажадала від влади Білорусі провести нові вибори президента, оскільки ті, що пройшли, не були демократичними. З такою заявою в інтерв'ю радіостанції "Ехо Москви" 12 серпня виступив міністр закордонних справ країни Лінас Лінкявічюс, передають Патріоти України.

Також він розповів про те, що головна конкурентка Олександра Лукашенко Світлана Тихановська відновлюється після стресу, після чого вона визначиться зі своїми подальшими планами.

Лінкявічюс зазначив, що вона отримувала погрози на Білорусі. "Я так розумію, їй запропонували, як ми вже говорили, не дуже великий вибір: або покинути країну, або інші, не дуже зручні варіанти", – сказав він.

Також глава МЗС закликав Мінськ припинити насильство щодо демонстрантів, відпустити затриманих, в тому числі Бабарика та Тихановського, а також почати діалог з людьми.

Зі свого боку президент Литви Гітанас Науседа на прес-конференції заявив, що його країна, а також Латвія і Польща підготували план вирішення кризи в Білорусі і готові виступити посередниками з врегулювання конфлікту.

"Президентами наших трьох країн вироблений план деескалації ситуації в Білорусії. Він містить три пункти щодо врегулювання ситуації", – цитує ТАСС главу держави. Інакше він пригрозив введенням європейських і національних санкцій.

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:52

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко, пере...