Литва закупила підводні апарати для боротьби з російськими мінними загородженнями на Балтиці

Литва замовила морські протимінні апарати K-STER

Військово-морські сили Литви отримають партію протимінних дистанційно керованих підводних апаратів K-STER, повідомляють Патріоти України з посиланням на видання Naval News. Такі ж апарати також вибрали Військово-морські сили Бельгії та флот Нідерландів, близько 20 країн використовують апарати K-STER.

Литва вже використовує дані апарати, весною 2019 року в рамках навчань «Open spirit», проведених в Литві, крім традиційних засобів знешкодження мін, були впроваджені системи K-STER.

K-STER Литви. Фото з відкритих джерел

Апарати в успішно продемонстрували свою ефективність і надійність для операцій по знешкодженню мін.

K-STER

Протимінний дистанційно керований підводний апарат K-STER, розроблений фірмою ЕСА.

Апарат призначений для знищення морських мін різного типу на глибинах.

Дистанційно керований підводний апарат K-STER має масу 50 кг, довжину 1,5 м, діаметр корпусу 230 мм, швидкість ходу 6 вузлів, тривалість виконання завдання до 1год.

Особливістю конструкції апарату K-STER є поворотний у вертикальній площині носовий відсік з бойовим зарядним відділенням.

K-STER. Фото з відкритих джерел

Кути повороту носового відсіку від -90 до + 90 °, маса вибухової речовини 6 кг. Це забезпечує оптимальний кут впливу на міну кумулятивним струменем.

Енергосилова установка апарату K-STER включає літій-іонну батарею і чотири реверсивних рушіїв.

Апарат K-STER оснащений гідроакустичною станцією кругового огляду з діапазоном робочих частот 500-1200 кГц і дальністю дії 40-100 м. Крім цього на апарат встановлено кольорова відеокамера і світильник.

Управління апаратом K-STER. Фото з відкритих джерел

Управління апаратом K-STER здійснюється по волоконно-оптичному кабелю.

"Головна помилка Зеленського, те що він залишив демократію", - "слуга народу" Богуцька вимагає закрити українцям рота

п’ятниця, 26 квітень 2024, 2:35

"Знаєте, про що я насправді шкодую? Про те, що з прийняттям Воєнного стану не було введено воєнну цензуру. Володимир Зеленський (чи справді, чи з подачі європейських партнерів) залишив демократію під час війни. Це була помилка!!!" - написала Богуцька. ...

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...