​"Литва завжди буде з вами, хлопці!": Гітанас Науседа відвідав поранених українських воїнів у Головному військовому клінічному госпіталі (фото)

Сьогодні, 19 березня, президент Литовської Республіки Гітанас Науседа разом із міністром національної оборони Арвідасом Анушаускасом і міністром оборони України Андрієм Тараном відвідали поранених українських військовослужбовців в Національному військово-медичному клінічному центрі. Про це повідомляють Патріоти України із посиланням на пресслужбу Міноборони.

Науседа поспілкувався з військовослужбовцями, поцікавився їхнім самопочуттям і настроєм, почув історію їхніх бойових поранень, розпитав хто звідки родом, за які футбольні команди хто вболіває. Президент Литовської Республіки побажав якнайшвидшого одужання захисникам України та вручив їм цінні подарунки.

"Литва завжди буде з вами, хлопці!" - звернувся Науседа до українських військовослужбовців.

Таран звернув увагу литовських партнерів, що попри мирні ініціативи України, на Донбасі не припиняються ворожі провокації та обстріли. "Вчора ми втратили ще одного нашого захисника. З моменту режиму припинення вогню зафіксовано вже понад тисячу порушень збройних формувань Російської Федерації. Для нас - кожне поранення, кожна втрата - це особиста відповідальність і важкий вантаж. Тому міжнародна підтримка, робота в складі дипломатичних і політичних форматів є важливою складовою припинення агресії і відновлення територіальної цілісності і суверенітету України", - зазначив міністр.

На скільки Україні вистачить допомоги від США: Салліван виступив із заявою

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:45

Конгрес США врешті-решт схвалив допомогу Україні. Анонсованого пакета має вистачити до кінця цього року. Про це заявив радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван, передають Патріоти України. "Ресурси, які у США є на цю мить, доз...

Шойгу погрожує Україні новою російською ракетою "аналоговнєт": Експерт оцінив, наскільки ця зброя небезпечна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:15

Комплекси ЗРК-500, якими Росія погрожує атакувати Україну, схожі на американський ЗРК Patriot, але із затримкою у часі на 40 років. Таку думку висловив 24 Каналу розказав військовий експерт, льотчик-інструктор та полковник ЗСУ в запасі Роман Світан. За...