Литви їм мало: У Росії запропонували відкликати визнання незалежності Латвії, Естонії та України

Депутат Державної думи РФ Євген Федоров заявив, що Москва може відкликати визнання незалежності низки країн, що утворилися на пострадянському просторі. Як повідомляє gazeta.ru, йдеться в першу чергу про Латвію, Естонію та Україну, передають Патріоти України.

"Федоров вже ініціював законопроект про скасування постанови Держради СРСР "Про визнання незалежності Литовської Республіки"", - йдеться в повідомленні.

Депутат країни-агресора заявив, що Литва - це тільки початок, так як вона представляє велику загрозу для Росії в плані ситуації, пов'язаної з Калінінградською областю, і в протистоянні з НАТО і США.

"Тому зараз важливіше Литва, але це не означає, що на ній ми зупинимося", – видав Федоров. Він заявив, з Вільнюсом наочніше за все проявилося нібито порушення законів Радянського Союзу про право виходу республік зі складу.

Скандальний депутат РФ також заявив, що в майбутньому готові застосувати все це до Латвії, Естонії та України, а після "відпрацювання механізму" – і на території НАТО.

При цьому Латвію, Литву, Україну та Естонію нардеп країни-агресора вважає такими, що "становлять загрозу для Москви", а ось для миролюбних країн колишнього СРСР "невизнання незалежності" не планується.

Скасування незалежності Латвії

У Литві вже відреагували на випад нелегітимної Державної Думи РФ про "скасування незалежності" країни. Міністр закордонних справ країни Габріелюс Ландсбергіс заявив, що Росія і в політиці, як і у війні, діє "не за людськими нормами".

При цьому у президента Литви відмовилися коментувати цей "абсурд", зазначивши, що в країні-агресорі можуть заявити, що навіть "місяць належить Росії". "Може, вони думають, що когось налякають? Вони можуть заявити, що Місяць належить Росії, це їх уявлення і все. У цьому рішенні немає ніякого сенсу",-зазначила литовський депутат Радвілі Моркунайте-Мікуленене.

Особлива "гра" Кремля? В ISW пояснили, що стоїть за арештом заступника Шойгу, якого запідозрили в держзраді

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:47

Російська влада заарештувала заступника міністра оборони Тимура Іванова 24 квітня за звинуваченням у отриманні хабаря, хоча інші джерела вказали, що він підозрюється у державній зраді. Арешт топчиновника викликав в інформаційному просторі країни-агресо...

На Росії посадили на 10 років бурята, який "планував вступити в легіон Свобода Росії" (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 5:58

Astra зазначає, що 26-річного чоловіка затримали в Кемерівський області, коли той "їхав у бік українського кордону". Другий Східний окружний військовий суд в Росії засудив 26-річного жителя Бурятії до 10 років колонії та штрафу 500 тисяч рублів. Чолові...