"Мы так с детства вас называли": Офіцер чеченського спецназу відверто розповів про ставлення до росіян

Співробітник полку імені Ахмата Кадирова, старший лейтенант поліції Ільяс Солтаєв у соцмережі нагадав про події 31 грудня 1994 року, коли російські військові штурмували Грозний, передають Патріоти України.

Офіцер чеченського спецпідрозділу Ільяс Солтаєв нагадав, як у ніч проти 1 січня 1995 року люди Дудаєва розгромили "федералів" і ті тисячами полягли на вулицях Грозного. Йдеться про загибель 131 окремої мотострілецької бригади.

Як пише російський ТГ-канал Readovka, після резонансу у суспільстві офіцер прокоментував сторіс, написавши, що його слова про події 27-річної давності пішли б автоматично через 24 години після публікації. Однак був піднятий галас через "розгром федералів": "Свині, ми так із дитинства вас називали".

До слова, Солтаєв із позивним "Полковник" у грудні 2019 року був нагороджений пам'ятним знаком "За відмінність у боротьбі проти тероризму". А на його сторінці у соцмережі є фото з Рамзаном Кадировим. Російський сегмент соцмереж припускає, що заява військового нібито була зроблена з відома Кадирова. А пабліки, що висвітлюють війну на Донбасі, стали масово очорнювати імідж офіцера, стверджуючи, що його образи нібито стали результатом вживання алкоголю або наркотичних речовин.

У Мелітополі окупанти видали паспорти РФ 14-річним дітям, - омбудсмен Лубінець

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:04

У тимчасово окупованому Мелітополі 14-річним вихованцям обласного центру соціально-психологічної реабілітації, які залишились без батьківського піклування, ворог примусово видав російські паспорти. Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав л...

Patriot – це не "срібна куля" для України, потрібні інші системи - Ллойд Остін

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:29

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що робота над пошуком і поставкою в Україну систем Patriot триває. Про це він сказав на пресконференції за підсумками 21-го засідання контактної групи військової допомоги Україні у форматі "Рамштайн" 26 квітня, ...