"Мы знаем ваши формулы, сами произведем": Міністр промисловості та торгівлі РФ пригрозив іноземним фармкомпаніям

"Міністр промисловості та торгівлі росії Дєніс Мантуров прямим текстом заявив: якщо іноземні фарм.компанії перестануть продавати росії свої ліки і закриють виробництва, РФ налагодить централізоване виробництво підробок. "Формули [іноземних ліків] нам відомі", - написав політтехнолог Олексій Голобуцький на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжив:

"Если нам перестанут поставлять - мы будем производить своё, [формулы нам известны]. Просто, не надо нас заставлять это делать. Но если вдруг... Когда в 2020-м году одна из зарубежных компаний ...коллеги отказались это сделать [снизить цену препарата] - ну, мы вынуждены были пойти на принудительное лицензирование [тобто, на державну реєстрацію вкраденої формули - О.Г.] и производство собственными силами".

--
Ще раз: державна особа, відповідальний посадовець, цілий міністр відкрито і публічно заявив, що офіційно схвалюваною і провадженою політикою держави є піратство, крадіжка формул і масова штамповка підробок. Він ще додав кілька слів про використання "іноземних" (в сенсі, брендових) назв в такій продукції.
Не те щоб в цьому було щось нове - у факті грабунку, крадіжок і брехні як національної специфіки росіян. Але гордо заявляти про це як про державну політику - такого ще не було.
І ні до міністра, ні до Кремля в цілому гарантовано не дійшло, що ж вони зробили. Для Заходу приватна власність - це фундамент. Священний і непорушний. Ти можеш провадити яку завгодно нецивілізовану політику. Ти можеш топити свою (і чужу) країну в крові. Ти можеш жерти опозицію на вечерю з гарніром. Але ти мусиш поважати право власності західних корпорацій. Поважати їхні патенти. Поважати їхнє право на оригінальний продукт.
А тут росія зазіхнула на ці основи.
Так, ми прекрасно розуміємо, що результатом будуть навіть не індійські генерики. Таке, "Рабіновіч наспівав телефоном - паскудство той ваш Карузо, гаркавить, шепелявить...". Але для тієї ж Америки, для крупних транснаціональних корпорацій якість ліпленого РФ гівна не відіграє абсолютно жодної ролі. Головне, що росія сьогодні офіційно плюнула в їхню каву.
І от тепер до запровадження санкцій долучиться з власними вимогами корпоративний сектор. І це буде реально дуже-дуже боляче для росії. Бо корпорації бажатимуть не стримання, не вмиротворення, не ослаблення російської влади. Вони жадатимуть крові і показово жорстокої страти. Їх вже не гребтимуть "проблеми простих росіян", "гуманітарні питання" абощо.
Ну, але росія сама нарвалась.
--
Пам'ятаєте, які епічні батли розгортались довкола піратства фільмів і музики? А фарміндустрія - це ж про геть інший обсяг грошей, на кілька порядків більший...".

"Давно вже час": Депутат Держдуми закликав завдати ядерного удару по Україні

вівторок, 7 травень 2024, 23:45

Один з російських депутатів Держдуми заявив, що якщо в Україні буде помічено літаки F-16, по них “потрібно” буде завдати ядерного удару. Про це з посиланням на депутата пише телеграм-канал “Кривава бариня”, передають Патріоти України. Як зазначається, ...

Справа не тільки у ЗСУ: Плетенчук пояснив, чому росіяни бояться зараз використовувати Кримський міст

вівторок, 7 травень 2024, 21:02

Росіяни не використовують у повному обсязі Кримський міст для військової логістики, адже бояться, що конструкція може не витримати через пошкодження. Про це заявив начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони Півдня Дмитро Плетенчук у вівторок...