Майбутній член НАТО будуватиме загородження на кордоні із РФ

Уряд Фінляндії планує змінити прикордонне законодавство, щоб дозволити будівництво загороджень на кордоні з Російською Федерацією. Про це повідомили Reuters, передають Патріоти України.

Зараз вкрита лісом прикордонна зона між двома країнами позначена лише знаками й пластиковими стовпчиками уздовж більшої частини кордону загальної протяжності 1300 км.

Зміни до законодавства країни передбачають приймання заяв про надання притулку тільки в певних пунктах в'їзду. За правилами Європейського Союзу, мігранти мають право просити притулку в будь-якому пункті в'їзду в країну-учасницю ЄС.

Поправки дозволять будувати загородження, нові дороги для полегшення патрулювання кордону з фінської сторони. "Пізніше уряд ухвалить рішення про прикордонні загородження в критичних зонах на східному кордоні", - заявив міністр внутрішніх справ країни Кріста Мікконен.

Удар по шкільному стадіону в Харкові: Постраждали сім людей, в тому числі діти

середа, 8 травень 2024, 20:00

Унаслідок російського удару по спортмайданчику в Харкові вдень у середу, 8 травня, постраждали семеро людей, зокрема діти. Про це повідомляє Харківська обласна прокуратура в Telegram, передають Патріоти України. За інформацією слідства, вдень 8 травня ...

Під час боїв за Київ зливала ворогу геолокації ЗСУ: СБУ затримала місцеву жительку

середа, 8 травень 2024, 17:47

Служба безпеки України затримала місцеву жительку Київщини, яка під час боїв за столицю передавала ворогу геолокації оборонних пунктів українських Збройних сил Про це повідомляє СБУ. Відповідно до інформації слідства, жінка була в складі агентурного ап...