"Майдан і волонтери - фундамент України. Тому їх продовжать дискредитувати", - волонтер вказав на загрозу

"Зовнішня" Європа стає слабшою, а через це сильнішою має ставати "внутрішня" Європа. Маємо відходити від комплексу, що "десь там" є ідеал: його немає, ідеал тільки всередині. Наша опора - в нас самих. "Чужому навчайтесь і свого не цурайтесь"?" - пише у своєму блозі Володимир Єрмоленко, передають Патріоти України, і продовжує:

"Це не означає, що ми стаємо самотніми. Ні, просто дорослішаємо. В геополітиці немає "родин", але є союзи і партнерства. Чим тверезіші наші очікування, тим менш токсичні розчарування. Спасіння ззовні немає, але є союзники.

Дрейф США та ЄС у бік Росії є, але він не є апокаліптичним. Все залежить від нас. Якщо ми себе не захищаємо, то нам не будуть допомагати.

Інформаційне поле все більш токсичне: нас намагаються розділити на "порохоботів", "зелебобіків", "соросят" і т.д. Розкол і війна всередині - найбільша небезпека, це те, чого хоче зовнішній ворог (Кремль). Звісно, всередині купа токсичних гравців і груп, але чим більше в країні буде людей, які мислять в термінах хоча би країни (а краще регіону і світу), а не в термінах цих груп, тим більше у нас шансів на спасіння.

Є ризик маргіналізації євроінтеграційних реформ: їх уже зараз намагаються представити як зовнішню змову. В умовах кризи "зовнішньої Європи" наш шлях - європеїзація всередині країни та секторальна інтеграція з ЄС та світом. Стратегія малих кроків.

У 2020 будуть продовжувати дискредитувати Майдан і волонтерську спільноту. Це великий виклик. Сучасна Україна будується на ідеї Майдану і волонтерського руху. Це наш фундамент".

Естонія передала Україні патрульні катери

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:02

Естонія в координації з Данією надала Україні два патрульні катери. Про це інформує 26 квітня в Х естонське міністерство оборони, передають Патріоти України. "Така допомога допомагає Україні підтримувати безпеку життєво важливих морських ліній і захист...

У Харкові затримали ремонтників, які "полювали" на мобільні вогневі групи та оборону міста (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:41

Двоє чоловіків готували серію повітряних атак на позиції ЗСУ. Серед основних цілей були фортифікаційні споруди, укріпрайони українських військ та мобільні вогневі групи. Для удару окупанти планували застосувати надважкі керовані авіабомби, передають Па...