Має бути позбавлена права голосу: Зеленський висунув вимогу на Радбезі ООН щодо покарання Росії

Президент Володимир Зеленський вважає, що ракетний удар російських окупантів по торгово-розважальному центру в Кременчуці має бути визнаний терористичним актом. Про це він заявив під час засідання Ради Безпеки ООН, передають Патріоти України.

Він нагадав про нещодавні події в Україні та удари російських ракет по українських містах, про удар по ТРЦ в Кременчуці. "Я пропоную, щоб було зроблено заяву, щоб було прийнято рішення, що це терористичний акт. І щоб можна було розслідувати незалежно всю необхідну інформацію, і щоб справді було перевірено, чи це була атака із території Росії", - наголосив Зеленський.

"Якби в якійсь іншій частині світу якась інша організація діяла б так, як діє зараз Росія, якби вбивали мирних людей, це, звісно, визнали б як тероризм. Такі організації стають ворогами людства і такі дії караються. А якщо це здійснює держава, то вона теж не може залишатися безкарною. Це щоденні терористичні акти, які здійснюються без вихідних", - зазначив Зеленський.

Президент України також закликав позбавити РФ права голосу в Генеральній асамблеї. "І за хартією ООН - це обов'язок підтримувати мир на міжнародній арені. Країни-члени, які порушують ці принципи, можуть бути виключені з Генасамблеї та Ради безпеки ООН. Хоча Росія порушує ці фундаментальні принципи, її досі не притягнули до відповідальності на належному рівні. Росія залишається членом ООН і має місце постійного члена в Радбезі, яке РФ займає лише через недалекоглядність політиків в кінці холодної війни", - сказав він.

Він наголосив, що Росія не має права брати участь у голосуваннях, що стосуються України. "Закликаю вас позбавити Росію права голосу в Генеральній асамблеї. Це несправедливо. Росія не має права залишатися в Раді безпеки. Якщо ми будемо послідовними та виявлятимемо належну політичну волю, то це єдиний можливий спосіб, завдяки якому Хартія ООН може працювати та завдяки якому зможе зберігатися повага", - наголосив Зеленський.

Окрім того, Зеленський вважає за необхідне ухвалити на рівні ООН визначення держави-терориста. "На жаль, на сьогодні ООН не має юридичних обгрунтувань, що таке терористична держава, але, так чи інакше, потрібно забезпечити цей статус юридично на рівні ООН, і карати будь-які держави-терористи", - зазначив він.

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...