Має конкретну мету: Спецпредставник Китаю їде до України

Спеціальний представник Китаю у справах Євразії Лі Хуей прибуде до України наступного тижня, щоб "сприяти мирним переговорам" з агресоркою Росією. Про це повідомляє CNN з посиланням на Міністерство закордонних справ Китаю, передають Патріоти України.

Зазначається, що європейське турне Лі Хуея розпочнеться 15 травня, під час туру він відвідає Україну, Польщу, Францію, Німеччину та Росію.

"Візит представників Китаю до відповідних країн є ще одним проявом прагнення Китаю переконувати та сприяти переговорам, повністю демонструючи, що Китай твердо стоїть на боці миру", — кажуть у Міністерстві закордонних справ Китаю.

Слід зазначити, що цей візит відбудеться після телефонної розмови китайського лідера Сі Цзіньпіна з президентом України Володимиром Зеленським минулого місяця. Це був перший особистий контакт лідерів Китаю та України від початку повномасштабного вторгнення Росії.

Тоді Китай заявив, що направить спецпредставника до України для врегулювання "кризи". Очолить делегацію колишній посол Китаю у РФ Лі Хуей. Своєю чергою, У Зеленського зазначили, що колишній посол Китаю у РФ як ніхто зможе зрозуміти російські наміри.

Зазначимо, Китай неодноразово намагався стати миротворцем у цій війні, але західні країни ставляться до намірів Пекіна з глибокою недовірою, оскільки на тлі мирних закликів Китай продовжує налагоджувати поглиблення зв’язків з Москвою.

Про мотивацію

неділя, 19 травень 2024, 0:45

Воєнні проблеми, економічні прорахунки, корупція, загроза диктатури на тлі неспроможності приймати ефективні рішення вищим керівництвом ведуть до демотивації на усіх рівнях і кризи управління. На Харківщині триває спроба росіян розширити захоплену смуг...

"Ми готові до з'ясування відносин на полі бою": Лавров очікує ворожнечу з Європою "на покоління"

субота, 18 травень 2024, 23:16

Європа як партнер для Росії не актуальна як мінімум на одне покоління. Таку заяву зробив міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров у суботу, 18 травня, передають Патріоти України. "Дмитро Віталійович Тренін (російський політолог – ред.) в одній зі св...