Має офіційно вибачитися: Тимошенко вимагає відставки міністра Реви через його слова в інтерв'ю ВВС

Сам міністр вважає усі закиди на свою адресу несправедливими, а власні слова про жителів окупованої території - "вирваними із контексту".

Юлія Тимошенко вимагає відставки міністра Реви. Фото: Фейсбук.

Лідер парламентської фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко вимагає відставки Андрія Реви з посади міністра соціальної політики України, передають Патріоти України.

«Уряд має офіційно вибачитися перед всіма українцями, а правоохоронці – адекватно реагувати на подібні висловлювання», – написала Тимошенко 30 квітня у Facebook, вказавши, що Рева, на її думку, в інтерв’ю ВВС назвав жителів окупованих територій Донбасу «мерзотниками».

Сам міністр Андрій Рева раніше цього тижня стверджував у Facebook, що його слова вирвані з контексту. «Я звернув увагу шановної журналістки, що справжньою причиною страждань людей на окупованих територіях є не українська влада, а російська агресія, окупація. Адже проблеми із соціальними виплатами існують лише там, де уряд не контролює ситуацію. Інтерв’ю тривало більше півгодини. Ми спілкувалися по всіх проблемах тимчасово окупованих територій, в тому числі обговорювали причини окупації. Але коли я подивився сюжет ВВС, то сказати, що я був шокований цим сюжетом – означає не сказати нічого», – додав Рева.

Міністр запевнив, що в жодному разі не вважає «мерзотниками» тих українських громадян, хто свідомо не допомагає окупантам і які просто стали їх заручниками, винними у ситуації, що склалася. Кілька засобів інформації з посиланням на опублікований журналісткою ВВС Ольгою Мальчевською сюжет поширили повідомлення про те, що міністр соціальної політики Андрій Рева образив людей, які проживають на окупованих територіях і змушені перетинати лінію розмежування на Донбасі.

Верещук прокоментувала чутки про своє нове "призначення"

субота, 20 квітень 2024, 18:41

Віцепрем'єр-міністерка Ірина Верещук відреагувала на інформацію у ЗМІ про "призначення" головою Тернопільської обласної військової адміністрації. Про це вона повідомила у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України. "Сьогодні деякі ЗМІ написали,...

"Після того, як ми пройдемо Конгрес": Зеленський заявив, що Україна наближається до підписання "важливого договору" зі США

субота, 20 квітень 2024, 18:29

У травні або червні Україна може підписати договір про гарантії безпеки зі Сполученими Штатами. Про це президент України Володимир Зеленський заявив бразильським журналістам в інтерв’ю, відео якого пресслужба глави держави опублікувала 20 квітня, перед...