Має огортатися плазмою, крізь яку радіолокаційна станція її не побачить: Жданов розповів, чи варто боятися російської ракети "Циркон"

Масове виробництво ракет "Циркон" у Росії не розпочато. У зв'язку з цим погрози президента РФ Володимира Путіна про взяття їх на озброєння звичайна пропаганда. Про це розповів військовий експерт Олег Жданов, передають Патріоти України.

Він зазначив, що випустили лише партію для випробувань. "Це гіперзвукова ракета, яка по ідеї повинна розвивати швидкість до 10 махів. Вона піднімається на дуже велику висоту і падає на ціль, розвиваючи таку швидкість. За рахунок цього її нібито практично неможливо збити. За ідеєю вона повинна огортатися плазмою, а крізь неї радіолокаційна станція її не бачить. У той же час незрозуміло, як тоді буде працювати система управління", - пояснив експерт.

При цьому він вказав, що державні випробування ракети не завершені, тому вона не поступить на озброєння в поточному році. "На сьогоднішній день Росія навіть не може сказати, як далеко летять ці ракети. У зв'язку з цим не варто переживати, що ці ракети почнуть масово надходити на озброєння", - підсумував Жданов.

"Намагаємося робити те, що треба": Комбриг назвав цілі росіян на Бахмутському напрямку

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:30

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр", полковник ЗСУ Павло Паліса розповів в інтерв'ю "Суспільному", що на околицях Бахмута противник намагається наростити зусилля в смузі оборони бригади й також по сусідах - з метою прорвати оборон...

"Влаштували бавовну": ГУР знищило у Москві гелікоптер Ка-32, який належав Міноборони Росії

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:17

Воїни ГУР знищили російський вертоліт Ка-32 на аеродромі "Остаф'єво" в Москві. Окупанти використовували його для забезпечення логістичних потреб та евакуаційних операцій своєї армії. Про це повідомили джерела OBOZ.UA. Відомо, що багатоцільовий гвинтокр...