"Має "папочки" на всіх. І на Єрмака також": Нардеп поділився думками, чому Татаров залишається в Офісі президента

Олег Татаров отримав звання заслуженого юриста України. Фото: zib.com.ua.Конгресвумен Вікторія Спартц звернулася до президента США Джо Байдена з проханням перевірити можливі зв’язки керівника Офісу президента України Андрія Єрмака з Росією. У листі чимало розповідається про заступника Єрмака — Олега Татарова, який опікується в ОП питаннями боротьби з корупцією. У зверненні стверджується, що Татаров відкладав призначення голови незалежного антикорупційного органу більше року, внаслідок чого Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) та Національне антикорупційне бюро (НАБУ) перестали функціонувати. Член антикорупційного комітету та народний депутат фракції Голос Ярослав Юрчишин розповів дві теорії, чому при всій одіозності Татаров залишається настільки «критичним для влади», передають Патріоти України.

Перша. На ньому сконцентровані всі механізму впливу в правоохоронних структурах, бо він розуміє, як працює ця система. На його дні народженні був помічений [Олексій] Симоненко — це заступник генерального прокурора, який підписував всі політичні справи. Він особисто курував конкурс (якщо це можна назвати конкурсом) на [посаду] керівника Державного бюро розслідувань.

Він зараз веде справу про те, щоб замінити [главу Служби безпеки України Івана] Баканова на свого партнера по службі в МВС за часів Януковича пана [Василя] Малюка — це перший заступник голови СБУ. Баканов потрапив у немилість до президента через фактично свою відсутність на початку воєнного стану.

Насправді пан Татаров дуже конкретно сконцентрував всі можливі повноваження в правоохоронній системі, не маючи жодних на те формальних причин. Тому він потрібен, як точка зборки. Тобто через нього курується каральна система, а у нас, що цілком логічно в воєнний час, відбувається певна концентрація влади, і контроль правоохоронних структур критично необхідний для влади.

Друга причина — це так званий механізм керування папочками. Це працювало в Радянському Союзі: фактично на кожного чиновника була папочка, де було написано все, що його може очорнити. І за потрібних обставин [папочка діставалася]. Тут або шантаж і людина робить все, що треба, або «ламання» [людини] через судову систему, правоохоронні органи.

В Україні ця практика була дуже популярна за часів [президентства Леоніда] Кучми і відродилася за часів Януковича. Демократичні президенти намагалися цим не зловживати, хоча компромат збирають всюди — у Сполучених штатах, в Європі. На жаль, це поширена практика: слабкості в людей є, не використовувати їх інші люди не можуть. Але.

Є інформація, що Татаров має банально папочки на всіх, зокрема і на свого шефа — Єрмака. На президента — маю сумніви, [що є компромат]. Президент [Володимир Зеленський] - людина, яка прийшла ззовні і максимум, що йому можна закинути, це те, що він виступав на корпоративах в інших політиків, але, напевно, незалежно від політичного табору. Плюс на президента зараз компромат не діє, як явище: його поведінка під час воєнних дій чітко переконала переважну більшість суспільства. Але на Єрмака, на інших впливових персонажів в команді президента, напевно, такі папочки є.

А що в тих папочках? Якщо допустити те, що пані Спартц принаймні в тому права, що Татаров і досі має комунікацію з Росією, то може бути дуже і дуже багато різноманітного.

Тому я скептичний щодо того, що тихенько змінять Олега Татарова. Таких підстав у президента було більш ніж достатньо. Але поки що він надійний боєць в Офісі президента. На жаль, боєць не за європейські цінності, не за демократію, а на блокування цих процесів.

Джерело: Радіо НВ

Скільки НПЗ Росії треба знищити для впливу на війну: Черник дав пояснення

четвер, 2 травень 2024, 7:15

Знищення Силами оборони України російських НПЗ може вплинути на бойові дії. Задля цього треба, аби відбулося щось схоже до подій Другої світової війни, коли американці знищили 12 заводів німців. Таку думку у ефірі "1+1" в межах телемарафону висловив ві...