Має позивний "Сторож": СБУ встановила особу генерала російського спецназу, який координував ворожі ДРГ на сході

Служба безпеки України встановила особу генерал-майора, одного з керівників розвідки повітряно-десантних військ РФ з позивним "Сторож". У складі окупаційного угруповання він організовує підготовку та координує російські диверсійно-розвідувальні групи на Донецькому напрямку. Під керівництвом генерал-майора ворожі ДРГ намагаються прориватися через лінію фронту для диверсій проти військ Сил оборони та об’єктів критичної інфраструктури. Про це 11 листопада повідомила пресслужба СБУ, передають Патріоти України.

"Встановлено, що зловмисником є "герой Росії", генерал-майор ЗС РФ із позивним "Сторож", який ще 2014 року був "відряджений" до складу терористичної організації "ДНР", – йдеться в повідомленні.

На Донеччині окупант, маючи спеціальні навички та досвід бойових дій на Північному Кавказі, займався формуванням та підготовкою груп спецназу РФ для розвідувально-підривної діяльності проти Сил антитерористичної операції.

Так, саме він командував російськими ДРГ під час захоплення Слов’янська угрупованням Ігоря Гіркіна "Стрєлкова" та їхніми подальшими діями проти наших військ.

На початку повномасштабного вторгнення генерал отримав завдання з Москви організувати діяльність ДРГ, до яких увійшли підрозділи "ВДВ" Росії та учасники терористичних угруповань "ДНР".

Слідчі СБУ повідомили зловмиснику про підозру за ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній організації та сприяння її діяльності) Кримінального кодексу України.

"Тривають комплексні заході для притягнення його до відповідальності за злочини проти нашої держави. Розслідування проводили співробітники СБУ Вінницької області за процесуального керівництва обласної прокуратури", – повідомили в Службі безпеки.

Путін намагається спіймати момент: Російська армія повільно просувається на Донбасі, - британська розвідка

вівторок, 23 квітень 2024, 16:22

Російська армія продовжує захоплювати населені пункти на Донбасі. Темпи наступу повільно, але поступово зростають, передають Патріоти України з посиланням на Міністерство оборони Великобританії Twitter. Як зазначається у зведенні, 22 квітня військове ...

"Ціль знищено": Олещук показав влучну роботу зенітників по ворожих "Шахедах"

вівторок, 23 квітень 2024, 15:52

Командувач Повітряних сил Микола Олещук подякував зенітникам Одеської бригади за ефективне знищення дронів-камікадзе противника в ніч на 23 квітня, передають Патріоти України. Пряма мова: "Дякую воїнам зенітної ракетної Одеської бригади, які у ніч на 2...