"Має пройти довгий час": Зеленський назвав неможливим примирення українців і росіян в осяжному майбутньому

Президент України Володимир Зеленський заявив, що він не бачить можливості для відновлення відносин росіян і українців у осяжному майбутньому, передають Патріоти України.

"Якщо прийшли до вас в дім вбили когось з рідних. Ґвалтували когось із ваших знайомих, спалили вашу землю, замінували землі, щоб ми не могли вирощувати хліб, атакували всю зиму нас ракетами. Нам на голову прилетіло близько 4 тисяч ракет, і це на цивільне населення. Я не рахую ті снаряди та ракети, які летіли на військових. Вони вбили людей, вбиті діти й після цього можна відновити відносини з цими людьми і є ліки цьому?", — заявив президент під час спілкування зі студентами з Аргентини.

Глава держави наголосив, що лише, коли пройде довгий час, то примирення можливе. Але для цього необхідно, щоб агресор визнав свою провину, а вбивці понесли покарання. "Має пройти довгий час. Інших ліків у мене немає", — заявив Зеленський.

"У Москві розглядають різні сценарії, зокрема, подібні до рукотворної катастрофи на Каховській ГЕС. Тобто заради цинічних військових цілей. Але не варто навіть думати про те, який сценарій найімовірніший. Варто думати лише про те, як не допустити жодного сценарію катастрофи!", – додав президент.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...