Має стратегічне значення: Як звільнення Херсона вплине на події на фронті і чого чекати далі, - Злий Одесит

Після звільнення українськими військовими Херсона, Росія зазнала неабияких репутаційних втрат, оскільки Херсон - єдиний обласний центр, який вдалось захопити окупантам на початку понвомасщтабної війни. Про це "24 каналу" розповів військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко, передають Патріоти України.

За словами Коваленка,звільнення Херсона має тактичне та стратегічне значення, оскільки тепер загарбники фактично повністю втрачають контроль над правобережжям.

Вороже угруповання, яке зараз буде перебувати саме на лівому березі фактично заблоковано та не має можливості здійснювати якісь дії в напрямку Миколаєва, Кривого Рогу та Запоріжжя як це було, коли вони контролювали правий берег Дніпра.

"Фактично перебування на правому березі надавало їм можливість створювати загрозу підготовки наступу в напрямку одного з цих міст для подальшої окупації території України", - пояснив експерт.

Окупанти використовували територію правобережжя як Білорусь, тобто мали там угруповання, яке постійно створювало імітацію загрози нового вторгнення.

"Зараз цей ресурс можна буде використати на інших напрямках, що значно прискорить деокупацію інших локацій та територій України. А правобережжя буде таким собі бастіоном, який не буде надавати можливості росіянам навіть уявляти собі якийсь реванш чи контрнаступ", - зазначив військово-політичний оглядач.

Росія планує зірвати Глобальний саміт миру в Швейцарії – Зеленський

середа, 24 квітень 2024, 19:55

Росія має конкретний план для зриву Глобального саміту миру, який має відбутися у Швейцарії. Про це заявив президент Володимир Зеленський під час зустрічі з представниками держав-партнерів і міжнародних організацій, які працюють в Україні, передають Па...

Виконував завдання росіян: Харківський підприємець проведе п'ять років у тюрмі (фото)

середа, 24 квітень 2024, 19:14

Орджонікідзевський районний суд Харкова виніс вирок 44-річному приватному підприємцю з Харкова, який співпрацював із російськими окупантами. Чоловіка визнали винним і призначили йому покарання у вигляді п'яти років і шести місяців тюрми. У суді чоловік...