Має влаштувати усіх: Екс-представник президента України в АР Крим назвав умови, за яких Україна погодиться дати воду Криму

Випалена пустеля з піщаними бурями, на яку перетворюється степовий Крим, загрожує обійняти весь півострів, крім невеличких оаз, котрі ховатимуться на узбережжі - за ланцюгом гір - та живитимуться гірськими потоками.

Борис Бабін. Фото: Главком.

Влада окупованого Криму за п'ять років анексії так і не знайшла альтернативи дніпровській воді, яка раніше поставлялася Україною по Північно-Кримському каналу. Вона намагається замінити її за допомогою викачування підземних вод і переробки каналізаційних стоків. За словами колишнього представника президента України в АР Крим Бориса Бабіна, Україна може запропонувати Росії відновити водопостачання через Північно-Кримський канал в обмін на деокупацію північної частини анексованого півострова, передають Патріоти України.

Подібні чутки з'являються останнім часом і в соцмережах, де кримчани повідомляють, що почалася підготовка до прийому дніпровської води - влада півострова зайнялися чищенням і приведенням в порядок споруд каналу.
У коментарі «Громадському» Бабін зазначив, що непостачання води Північно-Кримським каналом - це один з небагатьох важелів, які Україна може застосовувати до російської окупаційної адміністрації. У середньостроковій перспективі це призведе до знищення промисловості регіону. Росія, яка зазнає величезних збитків, змушена буде шукати інші форми освоєння цих місцевостей.
Бабін вважає, що відновлення водопостачання Північно-Кримським каналом «буде крахом усіх надій на деокупацію, це буде державною зрадою в кримінально-правовому сенсі, і, звичайно, це буде зрадою інтересів українського народу».
Чиновник вважає, що українська сторона може запропонувати Кремлю відновити водопостачання через Північно-Кримський канал в обмін на деокупацію північної частини півострова, що допоможе уникнути гуманітарної катастрофи.
«Наприклад, у нас є територія Північного Криму, це два моногорода - Красноперекопськ і Армянськ, які сьогодні найбільше страждають від відсутності води, тому що підприємства скоро будуть закриватися, водні горизонти порожні, і звідти люди будуть їхати в першу чергу», - вважає колишній топ-чиновник.
Коментуючи «водний» пікет в окупованому Армянську, який відбувся 5 липня, Бабін заявив, що російська окупаційна влада використовує громадських діячів для висунення публічних вимог, оскільки безпосередньо зробити це вона не може.

«Сьогодні ми бачимо черговий сплеск активності росіян, які хочуть цю воду, але мають велику політичну проблему - вони не можуть в цьому зізнатися. Адже вся російська пропаганда останні 5 років заточена під те, що процвітання півострова можливе і буде забезпечено без будь-якої участі України», - заявив Бабін.

Українка вважає, що її однопартієць занадто щедрий до її земляків: Конгресвумен-республіканка Спартц пропонує значно скоротити допомогу Україні з законопроєкту Джонсона

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:15

Уродженка України, конгресвумен Вікторія Спартц подала до законопроєкту про додаткове фінансування України правки, які передбачають скорочення частини військової та всієї фінансової допомоги. . Одна з правок Спартц пропонує виключити із законопроєкту ...

За два кроки до... Росія, Китай, Іран та їх сателіти пов'язані не ідеологією, а відчаєм, - WP

п’ятниця, 19 квітень 2024, 5:00

Іран, Росія, Китай та КНДР очолюють блок диктаторських режимів, до якого входять і терористичні угрупування - їх пов'язує не ідеологія, а відчай. Про це йдеться в аналітичній статті на сайті The Washington Post, передають Патріоти України. Всі ці країн...