Має вистачити для виснаження недоімперії в осяжному майбутньому: Міноборони Естонії запропонувало союзникам план фінансування України на 120 млрд євро на рік

Союзним депжавам доведеться виділити на забезпечення перемоги над агресором, що загрожує всій євро-атлантичній спільноті лише 0,25% ВВП

Ці кошти Україні потрібні для ефективної боротьби з російською агресією, заявив постійний секретар Міноборони Естонії Салм.

Естонія запропонувала план фінансування для України на понад 100 млрд євро, який містить запозичення на фінансових ринках та взяття коштів із національних бюджетів країн-союзників. Про це повідомив постійний секретар Міністерства оборони Естонії Кусті Салм, цитує видання Euractiv.

Як пише видання, протягом останніх кількох місяців естонські політики неодноразово заявляли, що Україні для перемоги у війні необхідно, щоб її західні партнери інвестували 0,25% свого валового внутрішнього продукту у військову допомогу країні, ґрунтуючись на стратегії, розробленій Естонією.

"Якби понад 50 країн очолюваної США коаліції "Рамштайн", яка підтримує Україну, витратили цей відсоток, це б становило понад 120 млрд євро на рік", – заявив Салм.

Відповідаючи на запитання журналіста, чи достатньо буде Україні 120 млрд євро на рік, адже Росія витрачає більше, він сказав, що план не включає власні кошти українського бюджету, допомогу союзників у навчанні українських військовослужбовців та гуманітарну допомогу.

Крім цього, постійний секретар оборонного відомства Естонії заявив, що частина суми може бути профінансована коштом єврооблігацій. На його думку, Європейська комісія може залучити гроші з фінансових ринків і використовувати держави ЄС як гарантів.

Водночас Салм зазначив, що навіть якщо ця сума почне надходити Україні зараз, ефект від неї буде відчутний мінімум за рік.

"Буде потрібно ще близько дев'яти місяців, щоб постачання досягли рівня, необхідного для того, щоб Україна змогла переконливо виснажити ворога", — резюмував він.

У глибокому тилу Росії згоріли три гелікоптери, котрі ворог використовував у війні проти України – ГУР (відео)

субота, 27 липень 2024, 17:23

В результаті диверсійних заходів на території Росії було уражено три ворожі вертольоти, передають Патріоти України з посиланням на "Українську правду". Зазначається, що 24 липня 2024 року на аеродромі "Кряж" у місті Самара згорів військовий багатоціль...

Україна вдарила по аеродрому стратегічної авіації в російському Запаляр'ї, звідки ворог відправляє літаки для ракетних ударів по наших мирних містах. Результат приголомшливий для росіян

субота, 27 липень 2024, 16:30

У суботу 27 липня дрони української розвідки уразили ворожий дальній стратегічний бомбардувальник -ракетоносій ТУ-22М3 на аеродромі "Оленья" в Росії. Про це повідомляє "Українська правда" з посиланням на своє джерело в ГУР МОУ, передають Патріоти Укр...