Має залишити країну протягом тижня: Чорногорія оголосила дипломата з посольства РФ персоною нон грата

Міністерство закордонних справ Чорногорії оголосило персоною нон грата дипломата із посольства РФ. Про це йдеться на вебсайті відомства, передають Патріоти України.

Там зазначили, що діяльність російського дипломата суперечить статті 9 Віденської конвенції про дипломатичні відносини. Відповідно до частини першої цієї статті, держава перебування може будь-коли оголосити будь-кого з членів дипломатичного персоналу представництва персоною нон грата без зобов’язань мотивувати своє рішення.

Ноту про це рішення було вручено 12 серпня російському послу Владиславу Масленникову. Дипломат має залишити Чорногорію протягом семи днів.

Масований удар 29 березня: У Повітряних силах розповіли, скільки дронів і ракет вдалося збити

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:57

Протиповітряна оборона в ніч на 29 березня знищила 84 повітряні цілі противника з 99, якими Росія атакувала Україну,, заявив командувач Повітряних сил Микола Олещук, передають Патріоти України. Пряма мова: "В ніч на 29 березня 2024 року противник зав...

Було кілька причин: Сирський пояснив відхід українських сил з Авдіївки

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:52

Для відходу українських сил із Авдіївки Донецької області було декілька причин. При цьому під час боїв за місто російські війська зазнали колосальних втрат, зокрема понад 47 тисяч військових. Про це розповів головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, пе...