Має звання "Героя Росії": Командувачем угрупуванням військ РФ у Казахстані призначено генерала з бази "Миротворця"

Командувач ВДВ РФ генерал-полковник Андрій Сердюков очолив угруповання російських військ, яке перекинуто в охоплений протестами Казахстан для підтримки режиму Касима-Жомарта Токаєва. Інформацію підтвердив журналістам офіційний представник Міноборони РФ Ігор Конашенков, передають Патріоти України.

"Керувати діями миротворчих сил ОДКБ у Республіці Казахстан призначено командувача Повітряно-десантними військами генерал-полковника Андрія Сердюкова", - сказав Конашенков. Він уточнив, що всі бійці ЗС РФ, яких перекидають у Казахстан, мають реальний бойовий досвід. На територію Казахстану перекинуто дивізію та дві бригади ВДВ РФ: 98-у, 31-у та 45-ту.

Командувач угруповання військ РФ може бути причетний до російської агресії проти України. Про це пише український "Миротворець". Генерал-полковник родом із Ростова-на-Дону, що поряд із українськими кордонами. "За його вказівкою та за його безпосередньою участю здійснювалося планування агресії проти України, перекидання сил вторгнення на територію України та їх постачання", - пише "Миротворець".

Генерал-лейтенант Сердюков 4 жовтня 2016 року був призначений командувачем ВДВ, а в 2020 році указом президента РФ Володимира Путіна йому було присвоєно звання Героя Російської Федерації. Не виключено, що це підвищення стало нагородою за дії проти України. Сердюков також брав участь у бойових діях на Північному Кавказі і робив марш-кидок із захопленням аеропорту в Косово.

У окупантів проблеми: Російська перевага у війні проти України зменшується, - FT

субота, 27 квітень 2024, 4:15

Завдяки американській допомозі Україна може виявити недоліки, притаманні армії РФ, яка намагається знищити Україну за допомогою неякісних боєприпасів і великої, але погано навченої армії. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. «Допом...

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...