"Маємо бути у виграшній позиції": Резніков пояснив, чому в Україні неможливий "корейський" чи "сирійський" сценарій завершення війни

Міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що більше не береться робити прогнози щодо завершення війні, яку розпочала Росія. Водночас переконаний, що в ній не будуть реалізовані ті неприємні сценарії, про які говорять військові аналітики – так звані корейський чи сирійський, передають Патріоти України.

Перший означає замороження конфлікту на десятиліття, другий – роки бойових дій без кінця. Думкою щодо цього глава Міноборони поділився в інтерв’ю "УП". "Мені здається неможливою "корейська історія" у нас – із тих причин, що такий шанс був у росіян, якби вони заморозили конфлікт у 2014-му році. Але Кремль це не влаштувало, вони пішли у відкритий наступ", – наголосив міністр.

Неможливим він назвав і "сирійський" сценарій, адже в країни-агресора РФ теж виснажується ресурс: і людський, і збройний. Тоді як в України, навпаки, додаються партнери. Тобто цивілізований Захід сьогодні все більше зацікавлений в перемозі українців.

"Тут є нюанс: який сценарій цієї перемоги побачать у світових столицях через певний період, коли підніметься ціна на газ, стануть питання податків, інфляційних процесів, економіки в їхніх країнах? Якщо їхній внутрішній порядок денний буде сильно тиснути, то це може послабити нашу позицію. І тоді деякі політики будуть мріяти, щоб посадити нас за стіл перемовин", – вважає Резніков.

Раніше він публічно говорив, мовляв, розраховує на те, що до початку зими гаряча фаза війни закінчиться. Нині глава Міноборони пояснює: не мав на увазі те, що українські воїни вийдуть з окопів.

"Гаряча фаза – це, умовно кажучи, коли ми в травні зазнали найбільших втрат. Зараз це кратно менше, адже нам вдалося завдяки новій зброї поступово наносити оті точкові ураження по складах, пунктах управління, командуванню ворога. І навала окупантів зупинилася, просування йде досить повільно. Але це теж – кров'ю і життям наших хлопців. Тому, коли я кажу про гарячу фазу, це не означає, що завершиться польова, скажімо так, окопна історія", – зазначив Резніков.

За його словами, українці мають максимально бути у виграшній позиції, завдяки відповідним рішенням, діям Збройних сил, продовженню озброєння від партнерів і віри в те, що ЗСУ, весь сектор безпеки і оборони спроможні перемогти. "Я абсолютно вірю, що це реалістичний план", – заявив міністр оборони.

Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 29 березня

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:30

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 29.03.24 орієнтовно склали:

Чехія знайшла для України вже мільйон снарядів - ЗМІ

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:22

Учасники ініціативи Чехії із закупівлі боєприпасів для потреб ЗСУ підписали угоду, в межах якої Україна отримає мільйон артилерійських снарядів, повідомляє . Спочатку передбачалося закупити 800 тисяч снарядів: 500 тисяч калібру 155 мм та ще 300 тисяч -...