"Маємо чітко розуміти": Все йде до того, що ближче до нового року буде три мирних плани, - Вадим Денисенко

1. Все йде до того, що ближче до нового року буде три мирних плани: план США (його рамки окреслені нещодавно в Foreign Affairs і зводяться до того, що потрібно якось заморозити конфлікт, не дати можливості його повторити і чекати смерті Путіна); український мирний план і план Китаю, який, за великим рахунком, на цьому етапі, нічим не відрізняється від того, що озвучено в Foreign Affairs", - про це пише у Фейсбуці Вадим Денисенко, передають Патріоти України.

"2. Гра Китаю, як я це розумію, полягає в наступному: 1. оформити повне лідерство в БРіКС. 2. Зайти в ряд країн ЄС, (не лише в Угорщину), щоб створити серйозний плацдарм для подальшої своєї присутності в Європі. Саме в цьому контексті , між іншим, треба дивитися на примушування Лукашенка до нормалізації стосунків Білорусі з сусідами . 3. Китай спробує зіграти в гру, де саме вони можуть гарантувати , що Путін не збожеволіє остаточно після заморозки конфлікту.

3. Коли ми говоримо про БРІКС, ми маємо чітко розуміти, це не жорсткий союз по типу НАТО, це дуже розрізнений союз різних держав, які переважно ніколи(!) не вступлять в військові альянси. Хоча, теоретично, можуть спробувати домовитися про відсутність воєнних конфліктів між членами цього союзу (хоча приклад холодної війни показує, що війни між соціалістичними країнами можливі). Простіше кажучи, ми маємо перестати інфантильно дивитися на це утворення.

4. В усій цій моделі поки не зрозуміло, як себе поведуть США стосовно Китаю. Бо зараз головна битва світу (точніше битва між КНР і США), не наша війна, - а битва за ЄС і Австралію. І мирний план по Україні - це частина цієї великої битви.

5. Окремо, хочу звернути увагу на те, що Польща хоче стати одночасно головним хабом Китаю і США в Центрально-Східній Європі (повертаємося до нашого інфантильного уявлення про світ). І ми маємо на це активно звертати увагу, бо після завершення війни ми маємо всі шанси опинитися в умовній залежності від рішень Варшави.

Чи можливі переговори до виборів в США? Як на мене, малореально, хоча й не можна на 100% це відкинути. Але повторюся, всі рішення головні гравці будуть приймати не стільки, виходячи з ситуації в Україні, скільки з перспектив великої битви за ЄС і Австралію. І це головний (крім, військового, звичайно) виклик для нас", - завершує Денисенко.

"Остін має рацію": Кремль нарощує можливості для завдання високоточних ударів углиб України, - ISW

субота, 7 вересень 2024, 11:48

Агресорка Росія продовжує активно нарощувати свої можливості для завдання глибоких високоточних ударів по території України. Зокрема, Москва дедалі активніше закуповує балістичні ракети в Ірану та Північної Кореї та продовжує нарощувати виробництво вла...

"І це наша російська армія, наші захисники": Військовий Путіна пограбував магазин дитячого одягу у Кореневому на Курщині (відео)

субота, 7 вересень 2024, 11:39

Жителі Кореневого Курської області поділилися черговим прикладом мародерства російських військових на власній землі. Цього разу один із «захисників» міста вирішив пограбувати магазин дитячого одягу "Капітоша", передають Патріоти України. На оприлюднено...