"Маємо факт й бачимо": Костенко висловився щодо втрат України в війні з Росією

Народний депутат, полковник СБУ Роман Костенко зауважив, що нерозголошення втрат ЗСУ під час повномасштабного вторгнення РФ впливало на мотивацію людей мобілізуватись. Таку думку він висловив у етері "Еспресо", передають Патріоти України.

"Президент озвучив достовірні дані про загиблих військовослужбовців ЗСУ. Ми знали давно про кількість загиблих. Втім, нам озвучували ці дані там, де не можна було їх озвучувати. Маємо факт й бачимо скільки наших героїв загинуло під час повномасштабного вторгнення РФ", - заявив Костенко.

За словами Костенка, втрати Сил оборони за час повномасштабного вторгнення слід було озвучити давно "Я давно говорив, що потрібно оголосити наші втрати у цій війні. Оскільки, до мене дуже часто звертались люди й говорили про 300 і 500 тис. загиблих військових. Люди, оперуючи такими цифрами, бояться мобілізовуватись.

Адже вважають, що якщо влада говорить, що нам потрібно мобілізувати понад 500 тис. осіб, то виходить, що саме такі втрати ми маємо. Зараз же бачимо, що ми маємо мільйонну армію Сил оборони, яка вже два роки бʼється з переважаючими силами противника і ми маємо менші втрати, ніж ворог. Втім, хочу наголосити, що кожне загублене життя нашого бійця є великою втратою для нас", - додав він.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...