"Маємо три лінії обслуговування та ремонту": Резніков заявив, що в Україні виробляють запчастини для західної техніки

Міністр оборони Олексій Резніков заявив, що найважливішою частиною в експлуатації бойової техніки, яка прибула в Україну із Заходу, є її технічне обслуговування та ремонт. Наразі українські фахівці здійснюють як дрібний, поточний ремонт на полі бою, так і складну заміну запчастин на індустріальних виробництвах. Про це чиновник розповів в ефірі телемарафону UA Разом. Деякі запчастини на українському ринку вже навіть виготовляють для західної техніки, передають Патріоти України.

"Це три лінії ремонту. Першу, найпростішу роблять наші підприємства і не тільки державні, а й приватні, фантастично навчилися робити. Щодо ґрунтовного ремонту бойових машин, ми постійно ведемо переговори з нашими партнерами про дозволи, ліцензії тощо. А ось складні роботи з відновлення, особливо електроніки, то для цих цілей ми, як і раніше, відправляємо за кордон", – зазначив Резніков.

Він додав, що на сьогодні збудовано кілька хабів у країнах-партнерах. Наприклад, підписано меморандум щодо ремонту танків "Леопард" у Польщі, де розгорне свої потужності німецький ВПК. "Моя мета – максимально затягнути можливість ремонту, відновлення, виготовлення запчастин від виробників західних в Україну", – наголосив голова Міністерства оборони.

МЗС обмежило надання консульських послуг: У "Слузі народу" виступили з заявою

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:23

Дії Міністерства закордонних справ щодо призупинення надання консульських послуг чоловікам призовного віку за кордоном є надзвичайним заходом, поки закон про мобілізацію не набрав чинності. Адже можуть виникати кризові ситуації, зокрема, в оновленні до...

Естонія передала Україні патрульні катери

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:02

Естонія в координації з Данією надала Україні два патрульні катери. Про це інформує 26 квітня в Х естонське міністерство оборони, передають Патріоти України. "Така допомога допомагає Україні підтримувати безпеку життєво важливих морських ліній і захист...