"Маємо захистити наш континент": У Данії пояснили свою позицію щодо ударів F-16 вглиб Росії

Уряд Данії не виключає можливості для України використовувати винищувачі F-16 для ударів за межами країни, включаючи територію РФ. Але це має відбуватися за умови дотримання міжнародного права, передають Патріоти України.

Про це заявила прем’єрка Данії Метте Фредеріксен в інтерв’ю Радіо Свобода, відповідаючи на питання щодо дозволу Данії використовувати її винищувачі F-16 на всій території Росії. За її словами, все залежить від обставин.

"Не можна ставити це питання і чекати простої відповіді, тому що все залежить від обставин. Це має бути згідно з міжнародним правом. Але можна досягти цілей і за межами України – так", – сказала Фредеріксен.

Коментуючи заяву президента Володимира Зеленського про необхідність щонайменше 128 винищувачів для України, прем’єрка Данії висловила надію на координацію зусиль партнерів.

"Президент Зеленський правий. Коли ми дивимося на кількість винищувачів у Росії, то вона дуже велика. Їх зараз використовують безпосередньо в Україні. А тому літаків, які ми можемо надати, буде недостатньо… Сподіваємося, що буде передаватися більша кількість літаків і що більше країн підтримуватимуть цей процес, а також навчання пілотів", – пояснила вона.

Крім того, говорячи про побоювання деяких країн-партнерів щодо можливої ескалації, Фредеріксен наголосила, що Україна має право на самозахист.

"Те ж стосується решти Європи. Маємо захистити наш континент, наші цінності та всіх людей. І тому маємо не тільки захищати Україну, а й перемогти росіян", – додала вона.

"Якщо хтось перемагає, значить хтось програє": Портников пояснив ставлення Трампа до Путіна і Зеленського

вівторок, 17 вересень 2024, 0:18

Журналіст Віталій Портников пояснив, чому Трамп не говорить про Україну з точки зору перемоги, а виключно з точки зору закінчення війни. Про це він розповів у етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України. "Він вважає, що в нього гарні стосунк...

Але є "але": Столтенберг визнав, що НАТО могло б не допустити вторгнення РФ до України у 2022 році

понеділок, 16 вересень 2024, 23:49

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Альянс міг би зробити більше для озброєння України, щоб запобігти російському вторгненню у 2022 році Про це повідомляє Reuters, передають Патріоти України. "Зараз ми надаємо військові засоби для війн...