"Маємо зробити так, щоб війна поділилась на "до Бучі" і "після". Буча має стати для країни "РФ" - її "інформаційним Сталінградом", - Оксана Забужко

"Самих тільки фото й відео з Бучі достатньо, аби нарешті остаточно переконати в цьому решту людства. І навіки заткати всіх тих …дєй, від макронів і чувачків з "Рено" до борцунів з cancel culture, які цілий цей місяць активно працювали над збереженням країни "РФ", на різні способи вбиваючи в громадську думку Заходу тезу про One Man’s War", - пише письменниця Оксана Забужко на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Ні, це не Путін; так, це росіяни; ні, від часів Сталіна вони не змінились; так, це ви їм дозволили робити; так, ви – співучасники, - ось таким має бути віднині український дискурс в усіх без винятку перемовинах із нашими "союзниками".

І це МОЖНА зробити – якщо кожен із нас, в Украйні і не в Украйні сущих, стане "амбасадором Бучі". Вішатиме ці фотки в коментарях під статтями євроміністрів про те, чому неможливе ембарґо на російський газ. Носитиме в телефоні й показуватиме польським і словацьким волонтерам у відповідь на їхні "Ех, хто б того Путіна вбив, щоб був уже нарешті мир і спокій!.." Не проминатиме жодної нагоди тицьнути писком тих, хто "не міг собі й уявити" (а насправді, не хотів знати).

Маємо зробити так, щоб війна поділилась на "до Бучі" і "після". "Після" - це вже коли "неможливо удавати, що не знав". Неможливо й далі вважати, що розпад Росії може бути більшою катастрофою, ніж її дальше тривання.

(Збити бучу – всі ж іще пам’ятають цей вираз? Сама топоніміка нам підказує, що маємо робити, наші мертві до нас нею промовляють…)

Буча має стати для країни "РФ" - її "інформаційним Сталінградом". І тоді - тоді всі наші жертви матимуть сенс. Виявляться немарними".

Окуповані території мали залишитися за Росією: Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку слуги Зеленського та представники Путіна узгодили 15 квітня 2022 року

субота, 27 квітень 2024, 7:38

Через кілька тижнів після російського вторгнення в Україну могла бути укладена мирна угода, стверджує німецьке видання Die Welt з посиланням на документ, який є у їхньому розпорядженні. Умови припинення війни були прописані у проєкті договору на 17 сто...

В Харкові росіяни вдарили ракетами по психіатричній лікарні, де було 65 людей

субота, 27 квітень 2024, 7:23

Внаслідок атаки, уламкові поранення отримала пацієнтка лікарні 1970 року народження. Росіяни вдарили двома ракетами по лікарні в Харкові, при цьому була атакована психіатрична лікарня. Про наслідки атаки у суботу, 27 квітня, повідомляє поліція Харківщи...