"Маючи свої проблеми з військово-промисловим комплексом": Гулима пояснив, чому Росія активізувала удари по українській енергетиці

Останнім часом російські окупанти зосередилися на ударах по енергетичних об’єктах України, оскільки хочуть вивести її з ладу. Вони прораховують слабкі місця економіки, й намагаються завдати найбільшої шкоди саме там, передають Патріоти України.

Таку думку висловив в інтерв'ю OBOZ.UA підполковник запасу, викладач Національного університету "Львівська політехніка", військовий експерт Володимир Гулима. Він зазначив, що стратегічна мета ворога – виведення енергосистеми України з ладу.

"Маючи свої проблеми з військово-промисловим комплексом, росіяни намагаються перешкоджати розвитку військово-промислового комплексу України. Енергопостачання – один із головних чинників для такого розвитку. Коли ми кажемо про те, що нам треба збільшувати виробництво власної зброї, екіпірування та іншої військової продукції, це передбачає створення нових підприємств, модернізацію вже наявних або збільшення обсягів виробництва. І все це потребує більших енергоресурсів, зокрема електроенергії. Напевно, саме на це і спрямовані дії ворога", – пояснив Гулима.

Окрім того, значну кількість електроенергії потребує й залізниця для забезпечення підприємств ВПК сировиною, комплектуючими тощо, і брак електроенергії може внести розлад у цю логістику.

Крім того, на думку експерта, це може бути відповіддю на українські удари по російських нафтопереробних заводах. "Не стільки помста, але і ми, і вони прораховують слабкі місця економіки, визначають найбільш слабкі ланки й намагаються завдати найбільшої шкоди саме там. Ми визначили одні цілі, вони – інші, і триває боротьба на виснаження, на зменшення економічних можливостей одне одного", – пояснив він.

Китай і Росія наполягають на "політичному" вирішенні війни в Україні: Сі Цзіньпін зробив заяву

четвер, 16 травень 2024, 18:56

Лідер КНР Сі Цзіньпін під час пресконференції з правителем РФ Володимиром Путіним заявив, що Китай і РФ виступають за політичне врегулювання війни в Україні, яку розпочала Росія під керівництвом Путіна. Днталі: Путін наразі перебуває із візитом у Китаї...

На брухт: Українські захисники знищили ворожий танк у Вовчанську та показали ефектне відео

четвер, 16 травень 2024, 17:23

Українські захисники знищили у вовчанську ворожий танк Т-72. Результатами роботи вони поділились у мережі. "У Вовчанську прикордонники бригади "Сталевий кордон" спільно з Силами оборони минулої доби вразили ворожий танк Т-72", - йдеться в повідомленні....