Мають померти заради мрій Путіна: РФ мобілізує на Донбасі 17-річних дітей, ілюзії у мешканців "республік" зникають, - Подоляк

Російські окупанти продовжують примусово мобілізувати населення ОРДЛО - місцевих чоловіків віком від 18 до 60 років кидають у бій без жодної підготовки. Почали забирати вже й 17-річних підлітків, передають Патріоти України.

Безчинства окупантів "протверезили" навіть найпалкіших прихильників Росії на окупованих територіях Донецької та Луганської областей. Про це заявив радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк.

Він констатував: через значні втрати та катастрофічну нестачу "живої сили" окупанти виловлюють та відправляють "гарматним м'ясом" у бій проти Сил оборони України усіх чоловіків з окупованої частини Донбасу віком від 18 до 60 років.

Від долі загинути за амбіції Путіна не рятують ні гроші, ні зв'язки з місцевими "представниками влади", адже попри тотальний "відлов" мобілізованих плани, поставлені Кремлем, не виконуються.

"Мобілізованих відправляють у бій без будь-якої підготовки чи екіпірування. Російські солдати використовують їх як гарматне м'ясо – кидають вперед для визначення українських вогневих позицій. Втрати шалені. Додому приходять похоронки. Починають мобілізовувати 17-річних дітей", - зазначив

Він підкреслив: безчинства, які творить на українській землі, зокрема, й на її окупованій частині Росія після широкомасштабного вторгнення в Україну, поставили хрест на багаторічній брехні Кремля про "порятунок Донбасу". Що з себе представляє рашистська агресивна держава, вже стало очевидним навіть для найпалкіших фанатів Росії, які жили в ОРДЛО.

"8 років Росія розповідала, що рятує Донбас. Сьогодні маски остаточно скинуто. Стертий з лиця землі Маріуполь, ракетні удари по Краматорську, примусова мобілізація. У мешканців Донбасу зникають ілюзії щодо РФ. Коли Україна звільнить Донбас, туди нарешті повернеться мир і життя", - переконаний Подоляк.

Чехія відкликає свого посла в Росії

неділя, 5 травень 2024, 16:06

Міністерство закордонних справ Чехії вирішило відкликати з посади посла в Росії Вітезслава Півоньку, який з 2022 року фізично перебуває в Празі. Цю інформацію голова відомства Ян Ліпавський підтвердило агентству ČTK, повідомляють Патріоти України. Рані...

У Бердянську знищили організатора катівень: У ГУР Міноборони розповіли подробиці (відео)

неділя, 5 травень 2024, 15:44

Головне управління розвідки Міноборони України підтвердило ліквідацію колаборанта в окупованому Бердянську Запорізької області й повідомило деякі подробиці з цього приводу, передають Патріоти України. Повідомляється, що 5 травня 2024 року близько 9:40 ...