"Мають серйозний потенціал": Романенко оцінив рівень загрози від передачі Росії корейських та іранських балістичних ракет

З посиланням на низку джерел Інститут вивчення війни повідомив, що вже найближчими днями країна-агресор Росія може отримати від Ірану балістичні ракети малої дальності. Йдеться про Ababil та Fateh-360, дальність яких не перевищує 120 кілометрів. Це означає, що до щоденних російських атак на українські міста й села додасться ще й іранська балістика, передають Патріоти України.

Про те, як може позначитись посилення Росії іранськими ракетами на ситуації у наших містах та селах, в ексклюзивному інтерв'ю OBOZ.UA розповів ексзаступник начальника Генерального штабу Збройних сил України, генерал-лейтенант Ігор Романенко.

Він зазначив – попри те, що союзники намагаються не допустити поставок зброї в РФ, Росія, Північна Корея та Іран налагодили взаємодію.

"Будь-яке озброєння, особливо таке, яке має високий потенціал руйнування, таке як балістичні ракети, становить небезпеку. В Україні не так багато засобів, які можуть протистояти такому озброєнню, знищувати його. Наші союзники намагаються допомогти нам у тому, щоб не допустити постачання озброєнь до Росії, проте "вісь зла" – Росія, Північна Корея та Іран – налагодила взаємодію", – зазначив генерал.

Він наголосив, що іранські балістичні ракети збільшують небезпеку. Адже з їхньою появою Росія зможе накривати смертоносним вогнем всю територію України.

"У цьому контексті дуже показовими були постачання ракетної зброї Росії із Північної Кореї. "Пробний камінь" був кинутий. На жаль, ці ракети, KN-23 та KN-24, вже були застосовані ворогом в Україні. Вони не настільки точні, як "Іскандери", але є досить руйнівними та мають серйозний потенціал. Таким чином, іранські балістичні ракети збільшують небезпеку. У потенціалі Росії з'являється можливість накривати всю територію України", – сказав Романенко.

Він також пояснив, як РФ застосовуватиме іранську балістику на фронті.

За словами генерала, наступальний імпульс російської окупаційної армії у серпня досяг апогею і тепер почне знижуватись, ворог більше не зможе просуватися всіх напрямках і з такими темпами.

Але, щоб підтримувати свої позиції, Росія зможе застосовувати зброю саме такої дальності.

"Фактично це додатковий потенціал ракет тактичного радіуса дії", – зазначив ексзаступник начальника Генштабу.

Романенко зазначив, що у росіян є можливість також застосовувати ракети з дальністю до 300 – Fateh-110, а також до 400 і до 700 кілометрів – іранська Zolfaghar. У Росії є й ракети дальністю на 1000 кілометрів.

"Це очевидно негативна перспектива для України. Тому тут потрібні не невиразні заяви про "потужну допомогу" нашій країні, які ми чуємо від президента США, а реальне посилення, зокрема, можливостей ППО України", – наголосив Ігор Романенко.

Москва постаралась? Трамп пообіцяв Маску посаду в разі перемоги на виборах

субота, 7 вересень 2024, 0:30

Кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп стверджує, що в разі перемоги на виборах він створить комісію із ефективності уряду на чолі із мільярдером Ілоном Маском. Про це повідомляє Reuters із посиланням на промову колишнього ...

"Ми стикаємося з відсутністю достатньої кількості систем ППО": Експерти пояснили, чому РФ "засипає" Київ ракетами і скільки це може тривати

п’ятниця, 6 вересень 2024, 23:58

Російська Федерація вранці 2 вересня завдала масованого удару балістикою та крилатими ракетами по Києву. Уламки впали в різних районах, повідомляється про не менше трьох постраждалих, передають Патріоти України. РБК-Україна з'ясовувало, чому росіяни ви...