"Мають відповісти за все": Розслідувачі встановили імена російських військових, причетних до атаки на Охматдит

Розслідувачі ідентифікували конкретні військові підрозділи та імена військових армії РФ, причетних до атаки на дитячу лікарню "Охматдит" у Києві 8 липня. Про це повідомляють розслідувачі Molfar, передають Патріоти України.

"Ця інформація була отримана завдяки співпраці з конфіденційними джерелами в межах відповідних державних структур. Це надійна інформація про військові підрозділи, які здійснили атаку 8 липня 2024 року", - зазначають розслідувачі.

Які військові підрозділи відповідальні за атаки по Україні:

  • 44-та ракетна бригада Повітряно-космічних сил Росії (військова частина 83122)
  • 22-га важка бомбардувальна авіаційна дивізія Командування дальньої авіації Повітряно-космічних сил Росії
  • 22-га важка бомбардувальна авіаційна дивізія Командування дальньої авіації Повітряно-космічних сил Росії (військова частина 06987, базується на аеродромі Енгельс).
  • 52-й гвардійський важкий бомбардувальний авіаційний полк, Авіаційна дивізія Командування дальньої авіації Повітряно-космічних сил Росії (військова частина 33310, базується на аеродромі Шайковка).

За даними розслідувачів, зокрема до обстрілу Охматдиту причетні росіяни з 52-го гвардійського важкого бомбардувального авіаційного полку авіаційної дивізії командування дальньої авіації військово-повітряних сил військово-космічних сил ЗС РФ (в/ч 33310, аеродром базування "Шайковка").

"Місто Вовчанськ майже стерто вщент": Військовий оцінив, чи готується РФ до нового наступу на Харків

понеділок, 7 жовтень 2024, 6:22

Армія РФ намагається просуватися у Харківській області. Окупанти хочуть взяти Харків під вогневий контроль. Українські військові готуються до загострення на цій ділянці фронту вже найближчим часом. Про це в ефірі телемарафону заявив командир батальйону...

Тепер маємо не лише ланку данських "соколів": Україна отримала перші F-16 від Нідерландів

понеділок, 7 жовтень 2024, 6:00

Міністр оборони Нідерландів Рубен Брекельманс на платформі X у неділю, 6 жовтня, під час візиту до України, заявив про передачу ЗСУ перших винищувачів F-16, передають Патріоти України. . "Це терміново потрібно. У Харкові я бачив насліди від російських ...