50 тисяч, без Росгвардії, "музикантів", добровольців, ФСБ, МНС, найманців та корпусів "ЛДНР": У РФ опублікували офіцйну інформацію про втрати армії в Україні - у Путіна все знають

Російський опозиціонер Михайло Ходорковський опублікував інформацію про загиблих солдатів регулярних військ РФ. Дані він навів, посилаючись на документ Мінфіну РФ, який опинився в його розпорядженні. Про публікацію документа повідомив журналіст Андрій Попов, передають Патріоти України.

"48 759 солдатів - перші (майже) офіційні дані про загиблих РФ. Михайло Ходорковський опублікував документ від Мінфіну РФ, де, за його твердженням, містяться перші реальні цифри втрат росіян і сума виплат їхнім родичам - майже 50 тис. вбитими, що близько до українських оцінок", - написав Попов на сторінці в Facebook і прикріпив запис Ходорковського.

Опублікований документ датується 26.08.2022, тобто в нього не включені дані після контрнаступу ЗСУ. "Там враховуються тільки громадяни РФ. Більше того - тільки військовослужбовці по лінії Міноборони. Тобто без Росгвардії, "музикантів", добровольців, ФСБ, МНС, колабораціоністів і сепаратистів (українських, грузинських, будь-яких), без сирійців та інших інтуристів. Тобто реально цифра більше - ймовірно в рази, тому РФ своїх контрактників береже, кидаючи на амбразури лднрівських мобіков і найманців всіх мастей - "неврахунки". Плюс санітарні втрати - поранених зазвичай в 3-4 рази більше, ніж убитих", - зазначає Попов.

В якості грошової компенсації за загиблих солдатів, згідно з документом, РФ виділила 361 млрд руб. "По 7 млн за голову. Що ще більш показово - на друге півріччя Мінфін просить виділити ще 271 млрд і на 2023 рік - 724 млрд. Разом - ще майже трильйон рублів. Тобто Кремль закладає допустимі втрати близько 200 тис. убитими тільки своїх регулярних військ. Вірити чи ні цьому документу - це вже окреме питання. Але те, що у Ходорковського є виходи на самий верх Кремля - це факт. Та й цифри виглядають цілком реалістично. Приймемо їх до відома", - зазначає журналіст.

"У військових є один обов’язок": Сирський вперше прокоментував відставку Залужного

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:30

Коментуючи своє призначення на посаду головнокомандувача Збройних сил замість Валерія Залужного, генерал-полковник Олександр Сирський зазначив, що президент Володимир Зеленський, очевидно, мав для того "вагомі причини", а обов'язок військових - виконув...

"Нам сказали, що назад нас можуть не забрати": Боєць 3-ї штурмової розповів про польоти до оточеного Маріуполя та секретну операцію: "Апокаліпсис"

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:26

Боєць 3 штурмової бригади "Барсік" розповів про польоти до оточеного Маріуполя. Він зазначив, що тоді командири шукали добровольців, щоб здійснити цю місію. Про це він розповів в інтерв'ю ТСН.ua, передають Патріоти України. "Барсік" зазначив, що було б...