Майже 80% голосів підраховано: ЗМІ повідомили попередні результати виборів у Туреччині

У неділю, 14 травня, в Туреччині пройшли чергові вибори президента країни. О 17:00 виборчі дільниці були закриті, наразі триває підрахунок голосів виборців, що знаходяться як всередині країни, так і за кордоном, інформують Патріоти України.

Станом 22:00, як повідомляє агентство Anadolu, підраховано майже 80% голосів. До цього моменту в президентських перегонах лідирує чинний президент Реджеп Таїп Ердоган. За нього віддали голоси понад 21 мільйон осіб (50,5% від числа підрахованих бюлетенів).

Від Ердогана на 7 процентних пунктів відстає ключовий опонент – Кемаль Киличдароглу, кандидат від опозиції, за якого віддали голоси понад 18 мільйонів осіб (43,7%). Націоналіст Сінан Оган набирає трохи більше 5% голосів.

Голосування в Стамбулі, найбільшому місті країни, де живе 15 з 85 мільйонів населення, вважається ключовим. Тут лідери президентських перегонів спершу йшли нога в ногу, але тепер Киличдароглу випереджає Ердогана більш як на 1%. Чинний президент набрав 46,77%, кандидат від опозиції – 48,34%.

Явка на виборах, за інформацією Anadolu, склала 88,49%.

Масована атака "Шахедів" на Харків: У місті спалахнули відразу три пожежі (фото)

субота, 4 травень 2024, 12:59

У ніч на 4 травня російські загарбники здійснили масовану атаку дронів на Харків. За попередніми даними, постраждали чотири особи, серед них – одна дитина. Про це повідомила Державна служба з надзвичайних ситуацій України (ДСНС), передають Патріоти Укр...

Росія планує відправити в Україну понад тисячу "священників" РПЦ – ЦНС

субота, 4 травень 2024, 12:22

Росія планує відправити у зону бойових дій понад тисячу так званих "священиків" РПЦ. Вони, за задумом керівництва цієї структури, надаватимуть "духовну допомогу" російським окупантам, що вбивають людей на території чужої країни, передають Патріоти Укр...