Майже одноголосно: Голові Конституційного суду України висловили недовіру

Станіславу Шевчуку без його присутності висловили недовіру як голові Конституційного суду України. Це трапилося на засіданні КС у вівторок, 14 травня, - рішення прийняли голосуванням, за недовіру висловилися більшість суддів, повідомляють Патріоти України.

На засіданні Конституційного суду у вівторок, 14 травня, Станіслав Шевчук виступив проти розгляду висновку Комісії з питань регламенту та етики щодо можливих порушень з боку голови суду. Натомість він запропонував суддям розглянути конституційність закону "Про очищення влади".

Пропозицію Шевчука судді не підтримали, і тоді голова Конституційного суду покинув засідання. Утім, судді продовжили засідання і без участі Шевчука розглянули можливих порушень ним законодавства та суддівської етики.

Хто такий Станіслав Шевчук? Юрист, доктор наук, суддя Європейського суду з прав людини від України в 2009-2012 роках. З 13 березня 2014 року обраний за квотою Верховної Ради суддею Конституційного суду України, з 21 лютого 2018 року – голова КСУ.

У чому звинувачують Шевчука? Комісія з питань регламенту та етики прийшла до висновку, що існують підстави для звільнення Шевчука з посади судді Конституційного суду. У зв'язку з, мовляв, "вчиненням ним істотного дисциплінарного проступку, грубим і системним нехтуванням своїми обов'язками, що є несумісним зі статусом судді Конституційного суду України".

Комісія "виявила його (Шевчука) невідповідність займаній посаді". Мовиться про допущені суддею і Головою Конституційного суду України Шевчуком порушення Конституції і законів України, а саме: видання незаконних розпоряджень, політизації діяльності Конституційного суду України і його голови, ігнорування прав суддів, порушення конституційних гарантій.

Джерело: 24 канал

Для Кремля це значна втрата: Авіаексперт розповів, скільки в Росії лишилося Ту-22М3, після того, як один з них збила Україна

субота, 20 квітень 2024, 10:54

Заступник Генерального директора компанії із виробництва засобів радіоелектронної боротьби, експерт із авіації Анатолій Храпчинський розповів в інтерв'ю Radio NV, скільки в Росії залишилось бомбардувальників Ту-22М3, після того, як один з них збила Укр...

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...