Майже щодня серед українських військових є вбиті та поранені... Збройні сили мають бути готові до наступу для звільнення окупованих територій, - головнокомандувач ЗСУ

З огляду на російську агресію на Донбасі та в Криму Збройні сили повинні готуватися до ведення наступальних дій зі звільнення окупованих територій України. Про це під час IV Міжнародного волонтерського і ветеранського форуму “Там, де ми – там Україна” заявив Головнокомандувач Збройних сил України генерал-майор Валерій Залужний, зазначають Патріоти України.

Генерал наголосив, що війна на Сході триває, майже щодня серед українських військових є – вбиті та поранені. Крім того, він зауважив, що сьогодні Збройні сили України виконують свої завдання в умовах відбиття агресії ЗС РФ.

“Війна на сході триває, це очевидно. Майже щодня – вбиті та поранені, покалічені… Це свідчить про те, що війна триває… На сьогодні мені дуже хотілося б, щоби Збройні сили України отримували від держави те, що їм необхідно: відповідне озброєння, відповідна військова техніка”, – пояснив генерал-майор.

“Збройні сили України мають розвиватися, мають удосконалювати свою тактику, переоцінювати форми і способи застосування навіть в таких умовах, які зараз є, з метою мінімізації втрат. І найголовніше – підготовки до ведення наступальних дій щодо звільнення окупованих територій”, – підкреслив Залужний.

Крім того, Головнокомандувач ЗСУ зауважив, що суспільство не повинне відділяти від себе ветеранів, волонтерів.

“Бо як тільки це відбудеться – постане одразу ж і стіна між ЗСУ. Чому? Тому що сьогодні – ми в Збройних силах, завтра – ветерани. І це має бути свідомий організм, який називається “свідоме суспільство”, – запевнив Залужний.

Нагадаємо, журналіст Юрій Бутусов заявив, що напередодні Дня Незалежності України влада приховує інформацію про реальну кількість обстрілів на Донбасі, свідомо занижуючи її останніми днями.

Як відомо, 19 серпня, в районі проведення ООС від кулі снайпера загинув львів’янин, військовослужбовець служби за контрактом, командир мотопіхотного відділення військової частини А0998, 24-ї окремої механізованої бригади імені Короля Данила Василь Островський.

Раніше стало відомо, що російські терористи продовжують стягувати важке озброєння до населених пунктів на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей.

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...

Торгував із олігархом Курченком: У США суд виніс вирок бізнесмену, який порушив санкції

субота, 20 квітень 2024, 13:43

У США бізнесмена Джона Кана Унсалана (він же Хуррем Кан Унсалан) засудили до шести років ув'язнення за порушення санкційного режиму. Він визнав, що вів торгівлю з проросійським олігархом з України Сергієм Курченком та підконтрольними йому компаніями. П...