Майже все належить дружині: Якою нерухомістю володіє Анатолій Гриценко

Дружина політика Юлія Мостова володіє 5-ма квартирами в Києві, двома земельними ділянками в Обухівському районі та дачею.

Анатолій Гриценко. Фото: 24 канал.

Анатолій Гриценко на позачергові вибори до Верховної Ради йде під першим номером партії "Громадянська позиція". Патріоти України пропонують дізнатися, яку нерухомість має та де живе кандидат у народні депутати Анатолій Гриценко.

Що відомо про нерухомість Гриценка

У декларації за 2017 рік кандидат у депутати вказав майно, що записане на його дружину – журналістку Юлію Мостову. Загалом, дружина Гриценка володіє 5-ма квартирами в Києві, двома земельними ділянками в Обухівському районі та дачею.

Юлія Мостова є власницею кількох квартир у Києві площею 110,3 метрів квадратних, 56,2 метрів квадратних, 32,9 метрів квадратних та 80,2 метрів квадратних.

Сам Анатолій Гриценко з донькою Ганною прописані у київській квартирі Мостової площею трохи більше 50 квадратів. Площа земельних ділянок становить 2360 та 5829 метрів квадратних в Обухівському районі Київської області. А площа дачного будинку – 374,4 метрів квадратних у цьому ж районі на Київщині.

За словами лідера "Громадянської позиції", коли він одружився з Юлією Мостовою (це другий шлюб Гриценка, – ред.), то вона вже довго жила у квартирі в Голосіївському районі.

"Я все своє майно залишив двом дітям і колишній дружині. Щодо придбаної дачі, то на початку 1990-х років дружина працювала в агентстві France-Presse і мала зарплату 1,5 тисячі доларів. Тому в неї було достатньо коштів, щоб купити дачу в хорошому районі", – пояснив Анатолій Гриценко.

А дачу Юлія Мостова купила ще у 2003-му році. Вона розташована на березі затоки Дніпра на "Великій дамбі". Коли у 2005 році я став міністром (Анатолій Гриценко був міністром оборони України у 2005-2007 роках, – ред.) , то на нашій дачі побувало три всеукраїнські канали. Вони все бачили, і їм чітко було сказано, що дача в Конча-Заспі була придбана ще у 2003 році. Тобто коли тільки через два роки я став міністром, то одразу ж задекларував це майно, і робив це протягом наступних років, – уточнив Гриценко.

Дача Анатолія Гриценка займає площу 347,8 метрів квадратних. Вдома у політика є свій баскетбольний майданчик, озеро з декоративним мостом, відкрита альтанка та ігровий будинок для дочки політика Ганни.

Інше майно Гриценка

Окрім того, політик має автомобіль Volvo XC90 2013 року випуску, який він купив за майже півмільйона гривень. А у 2006-му у Гриценка з’явився і водний скутер Yamaha VX700 за 47 тисяч гривень. Його дружина Юлія Мостова з 2016-го їздить на машині Toyota Rav4, яку придбала за 674,5 тисячі гривень.

У 2017-му Гриценко отримав 139 620 гривень пенсії та 14 885 гривень зарплати – він працює викладачем у Києво-Могилянській академії. Майже 178 тисяч гривень лідер "Громадянської позиції" отримав у вигляді процентів від вкладу в "Ощадбанку".

Станом на 2018 рік, у цьому державному банку на його рахунках зберігається 134 526 доларів США, а у готівці родина Гриценка тримає ще 36 тисяч доларів та 120 тисяч гривень.

Джерело: 24 канал

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...