Макарич знов намагається "почути Росію": Казанський про плани Кравчука "йти на компроміси" в Мінську

Леонід Кравчук вже дав інтерв'ю, в якому розповів, що готовий іти на компроміси, нібито Україна цього не робила вже раніше...

Донецький блогер Денис Казанський, який був включений в Тристоронню контактну групу з питань Донбасу, прокоментував призначення першого президента України Леоніда Кравчука головою української делегації в ТКГ. Про це він повідомив на сторінці в мережі Facebook, передають Патріоти України.

За словами Казанського, йому складно коментувати призначення Леоніда Кравчука в ТКГ, "як буває складно коментувати будь-яку дію, сенс якої до кінця не зрозумілий".

"Єдине, що можу сказати, - треба розуміти, що посада ця номінальна. Леонід Кучма формально очолював ТКГ до цього тижня, але я жодного разу з ним не стикався під час переговорів, і ніяк не відчував його участі. Як буде з Леонідом Кравчуком - ще не знаю", - зазначив він.

Також Казанський зазначив, що українська делегація в Мінську не може ухвалити або підписати нічого такого, з чим не погоджуватиметься керівництво країни. "Леонід Макарович вже дав інтерв'ю, в якому розповів, що готовий іти на компроміси. І з цього приводу в мене є одна ремарка. Насправді, Україна в ході мінських переговорів йшла на компроміси вже не раз. Наприклад, ще в 2014 році був ухвалений і підписаний президентом Закон про особливий статус Донбасу, який потім продовжувався щороку. А восени 2019 року Україна погодилася на імплементацію формули Штайнмаєра, що також викликало серйозне неприйняття у частини українського суспільства", - нагадав він.

"А на які компроміси за цей час пішла Росія та її окупаційна адміністрація? Хтось може назвати хоч один крок, який був здійснений ними назустріч Україні? Позиція росіян та їхніх бойовиків, яку особисто я побачив на переговорах у ТКГ, - буде або так, як хочемо ми, або ніяк. Мені складно уявити собі компроміси в такій ситуації", - підсумував Казанський.

"Нам поскаржилися на катування та жорстоке поводження": ООН перейнялася ставленням до полонених окупантів в Україні

четвер, 28 березень 2024, 12:27

Моніторингова місія ООН з прав людини активно перейнялася долею російських військових, які прийшли на чужу землю вбивати українців, та заявила: росіян нібито катують у транзитних місцях після їх евакуації з поля бою. Про це йдеться у звіті Управління в...

Війну оголосили "священною", а Захід - "сатанистським": З'їзд РПЦ благословив Путіна на повне знищення України

четвер, 28 березень 2024, 11:59

Війна, яку розпочав диктатор Володимир Путін, стає «новим етапом національно-визвольної боротьби російського народу», а вся територія України «має увійти до впливу Росії». Такі засади закріпила Російська православна церква у новому Наказі XXV Всесвітнь...