Макрон і Меркель тиснули на Зеленського: Нові подробиці закулісся "нормандської зустрічі" в Парижі (фото)

За інформацією Олександра Мартиненка, одна сторона тиснула на Зеленського сильніше, інші - трохи слабше.

Під час зустрічі в Парижі лідерів країн «нормандської четвірки» на президента України Володимира Зеленського тиснула не тільки російська сторона, а й канцлер ФРН Ангела Меркель і французький президент Еммануель Макрон. Про це в інтерв'ю розповів генеральний директор агентства «Інтерфакс-Україна» Олександр Мартиненко, який стежив за ходом зустрічі в Парижі, передають Патріоти України.

За його словами, українська делегація поверталася додому після саміту з відчуттям полегшення, оскільки Зеленський вперше опинився за столом з «монстрами міжнародної політики». «Що стосується співвідношення сил "три плюс один", поділюся з читачами красномовною фотографією, яка багато чого характеризує. На знімку видно, як три лідери країн уважно вивчають документи, а на задньому плані стоять Путін з Пєсковим», - зазначив він.
За інформацією Олександра Мартиненка, одна сторона тиснула на Зеленського сильніше, інші - трохи слабше. «Пов'язано це насамперед з тим, що і канцлер Німеччини, і президент Франції, незважаючи на те, що знали про позицію Зеленського від своїх дипломатів, сподівалися, що у нього дуже широке поле можливостей, тому він зможе відмовитися від того, що було задекларовано раніше, і буде більш поступливим», - зазначив гендиректор інформагентства і додав, що за столом переговорів швидко з'ясувалося, що проблема - не в поглядах президента України.

«А в тому, чого чекає від нього українське суспільство (не радикальна частина, підкреслюю, а всі, ми ж говоримо про глибокі серйозні речі). Зеленський показав себе як президент всієї країни, в тому числі і тієї частини соціуму, яка не згодна навіть на найменші компроміси. Таких мало, все-таки компроміси для багатьох допустимі, головне, щоб вони не переходили межу, після якої незалежність країни втрачає будь-який сенс», - додав Олександр Мартиненко.

Джерело: Факты

"Як голова уряду я повинен": Шольц заявив, що не передає Україні Taurus, бо боїться війни Росія-НАТО

четвер, 28 березень 2024, 11:28

Канцлер Німеччини Олаф Шольц вкотре відмовився надати далекобійні ракети Taurus Україні. Він пояснив це тим, що важливим для нього лишається "не ескалювати" війну до зіткнення Росії та НАТО. Водночас на сьогодні Німеччина витратила на допомогу Україні ...

"Репліка GLSDB": Експерт розповів, чим особлива авіабомба, яку росіяни скинули на Харків

четвер, 28 березень 2024, 11:25

Вдень 27 березня російська терористична армія вдарила по Харкову авіабомбою з 200-кілограмовою бойовою частиною. За словами військового експерта Сергія Грабського, це новий тип зброї, яку росіяни цинічно тестують на мирних жителях України. Також він на...