Макрон, Шольц та Драгі виїхали в Україну на переговори із Зеленським

У четвер, 16 червня, в Україну прибудуть президент Франції Еммануель Макрон, федеральний канцлер ФРН Олаф Шольц та прем'єр-міністр Італії Маріо Драгі. Політики проведуть переговори із президентом Володимиром Зеленським, передають Патріоти України.

Очікується, що лідери трьох найбільших країн Євросоюзу приїдуть до української столиці вранці. Про це повідомляє видання Rai News.

Поїздка, про яку не було оголошено з міркувань безпеки, відбудеться за день до того, як Європейська комісія випустить рекомендацію про статус України як кандидата у члени ЄС.

За інформацією видання, перша мета візиту політиків полягає саме в цьому: продемонструвати підтримку Україні та спробувати подолати критику з боку президента Зеленського за обмежену та повільну реакцію на постачання зброї.

Напередодні Макрон заявив, що Європі настав час запевнити Україну в її прагненні до спільноти ЄС. "Ми підійшли до моменту, коли нам, європейцям, необхідно надіслати чіткі політичні сигнали Україні та її народу, який героїчно чинить опір", – сказав Макрон.

Крім того, цим візитом європейські лідери мають намір послати чіткий сигнал президенту країни-агресору Володимиру Путіну про те, що єдність Європейського Союзу не ставиться під сумнів, навіть при всіх різних нюансах, що випливають з інтересів, що не завжди збігаються.

Відверто порушують Конвенцію ООН: У Держдепі США розповіли, чим росіяни труять ЗСУ на полі бою

четвер, 2 травень 2024, 13:53

Росія використовує хімічну речовину хлорпікрин проти українських військових, чим порушує Конвенцію ООН про заборону хімічної зброї. Про це йдеться у заяві Держдепартаменту США, передають Патріоти України. Відомство має докази використання не тільки хло...

Представник України в ООН іронічно натякнув на руйнування Кримського мосту

четвер, 2 травень 2024, 12:14

Представник України в ООН Сергій Кислиця натякнув, що Керченський міст у тимчасово окупованому Криму буде зруйновано. Він опублікував іронічний колаж у соцмережі X, передають Патріоти України. Кислиця опублікував картинку з різними видами мостів, у яко...